Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Mijn eerste docuboek - Dieren in gevaar

Mijn eerste docuboek - Dieren in gevaar
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 32 blz. per deel
  • incl. woordenlijst

Dieren in gevaar
In Dieren in gevaar lezen leerlingen van alles over zeldzame diersoorten, hun leefgebied en waarom ze worden bedreigd met uitsterven. Komt het door de mensen dat deze dieren bedreigd zijn? Hoeveel van deze dieren zijn er nog op de wereld? Zouden mensen kunnen helpen om deze dieren te redden? De 6-delige serie bevat de volgende titels:

- Bengaalse tijger
Waarom wordt er op Bengaalse tijgers gejaagd? En waar leven ze? Hoe komen deze tijgers aan hun eten en wat zijn hun sterke kanten? Op deze en andere vragen krijgen leerlingen antwoord in dit rijk geïllustreerde boek.

- Reuzenpanda
Waarom wordt er op reuzenpanda's gejaagd? Waar leven deze dieren? Wat eten ze en wat is de invloed van mensen op hun voedsel? Aan de hand van aansprekende foto's komen leerlingen van alles te weten over de reuzepanda.

- IJsbeer
Waar leven ijsberen? Kunnen deze dieren zwemmen? Waarom wordt er op ze gejaagd? En welke gevolgen voor de ijsbeer heeft het zoeken naar aardolie in het Noordpoolgebied? Aan de hand van mooie afbeeldingen vinden leerlingen informatie over deze indrukwekkende dieren.

- Walvis
Waarom wordt er op walvissen gejaagd? Komen deze blauwe vinvissen in alle zeeën voor? Wat eten ze en hoe komen zij aan hun voedsel? Walvissen zijn in gevaar. In dit boek kunnen leerlingen alles lezen en leren over walvissen en walvissenjacht.

- Koala
Waar leven koala's? Waarom slapen deze dieren zo veel per dag? Komt het door de mensen dat deze dieren bedreigd zijn? Een boek met veel informatie en fotomateriaal.

- Gorilla
Waarom leven berggorilla's alleen in bepaalde delen van Afrika? Waar slapen deze apen? In dit boek lezen leerlingen over verschillende soorten gorrila's, hoe ze opgroeien, waar ze leven en hoe ze proberen te overleven.
Dit boek, en de andere boeken uit deze serie, zijn uitermate geschikt voor gebruik bij een spreekbeurt.


Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Dieren in gevaar maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055661077 MED109 Bengaalse tijger 12.00
9789055661084 MED110 Reuzenpanda 12.00
9789054955443 MED111 Gorilla's 12.00
9789054955436 MED112 Walvis 12.00
MED02 Dieren in Gevaar, MED (serie 5d.) 54.00
9789054959441 MED113 Koala 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden