Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Feesten Ver Weg en Dichtbij

Feesten Ver Weg en Dichtbij
Informatie Leeftijd: van 4 tot 7
Feesten Ver Weg en Dichtbij

De kinderen leren dat sommige feesten een godsdienstige achtergrond hebben, sommige worden gevierd vanwege bepaalde mensen, en sommige hebben te maken met de geschiedenis. Veel feesten zullen de kinderen nog niet kennen, en lijken voor hen iets uit vreemde landen, ver weg. Dan is het een verrassing te ontdekken dat die feesten ook heel dichtbij, in ons eigen land, gevierd worden door mensen met een andere cultuur.
Dit Prikbord Plus+-boek is een uitstekend hulpmiddel om leerlingen kennis te laten maken met het onderwerp cultuurverschillen.

Recensie NBD Biblion
Feesten die worden gevierd in Nederland-België en andere landen staan centraal in dit grote oblong boek uit de serie 'Prikbord Plus+'. Na een inleiding over o.a. de oorsprong van feesten wordt stilgestaan bij feesten als Pasen, Divali, Chanoeka en het Suikerfeest. Afgesloten wordt met de interactieve vraag 'Hoe vier jij feest?'. De informatie is verdeeld over tien hoofdstukken van vier bladzijden. Op elke pagina staan een of twee mooie kleurenfoto's die driekwart van de bladzijde beslaan. De begeleidende teksten in een opvallend grote en vette letter bevatten zo'n drie of vier zinnen. De thema's worden minimaal behandeld. Meestal ondersteunen de foto's de tekst goed. In de uitgave zijn opgenomen een inhoudsopgave, woordenlijst, register en twee tips voor ouders en leerkrachten om het boek te gebruiken. Verschenen bij de subserie 'Wereld vol feesten'* van 'Prikbord' voor jonge kinderen die alles wat sneller behappen. Geschikt als kennismaking met allerlei feesten uit verschillende culturen en landen die ook in groepjes of in de kring kan worden gebruikt. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar; ook geschikt voor wat oudere kinderen die moeite hebben met lezen. MLP. *zie a.i's deze week voor vijf delen uit de subreeks 'Wereld vol feesten' van de reeks Prikbord.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789461752000 CNBPRB089 Feesten Ver Weg en Dichtbij 14.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden