Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Landen van de Wereld (II)

Landen van de Wereld (II)
Informatie Leeftijd: van 10 tot 16

In deze serie komen landen van alle continenten aan bod. De boeken bieden de lezer naast belangrijke up-to-date informatie ook prachtige foto's van het land. Het verleden en de recente geschiedenis worden uitgebreid behandeld en er is van alles in te vinden over het leven in de grote stad en op het platteland, over kunst en cultuur, eten en drinken etcetera. De serie is en wordt uitgebreid met een groot aantal nieuwe titels, die in een nieuw, aantrekkelijker jasje zijn gestoken. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan onder andere de volgende onderwerpen: geografie; bijzondere locaties, bedrijven of mensen; industrie, toerisme en landbouw; bevolking en cultuur; milieu en milieukwesties; de toekomstverwachtingen. In elk deel wordt een fascinerend kijkje geboden op het leven in het betreffende land, bijvoorbeeld cijfers over het aantal mobiele telefoons en computers per 1000 inwoners

Argentinië
Argentini kent een grote verscheidenheid aan landschappen, van het Andes hooggebergte tot de uitgestrekte pampa's, en een rijke cultuur die een combinatie is van Zuid-Amerikaanse tradities en Europese invloeden die in de loop der eeuwen door immigranten zijn meegebracht. Na een periode van redelijke welvaart stortte de Argentijnse economie in 2002 in. Bedrijven moesten hun deuren sluiten, miljoenen mensen verloren hun baan en veel mensen ook hun spaargeld. Het land is zich echter in snel tempo aan het herstellen, mede dankzij zijn enorme natuurlijke rijkdommen. Maar de recessie ligt nog vers in het geheugen en een groot deel van de bevolking, met name de armen, voelt zich nog steeds buitengesloten.
 

Australië
Australi, het eiland-continent, is een land van fascinerende contrasten. De uitgestrekte droge gebieden in het midden worden omzoomd door weelderige tropische regenwouden, koele bergketens, gematigde valleien en stranden met fijn wit zand. In dit boek wordt de buitengewone verscheidenheid van Australi belicht, van unieke ecosystemen tot levendige steden, en van de afgelegen outback tot de welig tierende badplaatsen. Het is niet verrassend dat Australi, met schatten als het Great Barrier Rif, Uluru, het Sydney Opera House en de rijke aboriginal cultuur, jaarlijks grote stromen immigranten en toeristen trekt.
 

China
China verandert snel. Het op twee na grootste land van de wereld heeft ruim 1,3 miljard inwoners en dat aantal neemt nog steeds toe. De economie groeit met 8 procent per jaar, dat is sneller dan in enig ander land op de wereld. Oude tradities moeten plaats maken voor nieuwe waarden nu het land zich in hoog tempo ontwikkelt tot een moderne staat. De afgelopen 20 jaar is China van een staatsgeleide economie overgegaan naar een markteconomie. Dit boek gaat over het nieuwe China en de manier waarop het land omgaat met de verstedelijking, de economische groei, de natuur en het milieu.
 

Duitsland
Duitsland is met zijn centrale ligging, sterke economie en bloeiende bedrijfsleven een van de toonaangevende landen van Europa. Het land telt veel bijzondere steden, plaatsjes en dorpen, die elk hun eigen sfeer hebben, en het landschap is zeer afwisselend, van de wadden, de eilanden en zandstranden in het noorden tot de uitgestrekte bossen, rivierdalen en bergen in het zuiden. Het milieu en natuurbehoud zijn speerpunten in het beleid van de regering, die grote inspanningen levert om de welvaart op peil te houden. In dit boek worden allerlei zaken behandeld die op dit moment spelen en wordt uitgebreid aandacht besteed aan het herenigingsproces.
 

Egypte
Egypte is de bakermat van een van de oudste beschavingen. Het land dat beroemd is om zijn piramiden, neemt een vooraanstaande positie in binnen de Arabisch-sprekende landen en is de toegangspoort tot Afrika en het Midden-Oosten. De lezer wordt meegevoerd naar de wereldstad Caro, het platteland langs de oevers van de Nijl, de oude piramiden, de oude en de nieuwe Aswandammen, en krijgt uitgebreide informatie over het rijke verleden en de huidige politieke situatie van Egypte, het land van de farao's
 

Frankrijk
Frankrijk is een van de grootste en machtigste landen van de Europese Unie en een van de meest geliefde vakantiebestemmingen. Uit de hele wereld komen mensen naar Frankrijk om er te genieten van de wijn, het eten, de musea en de prachtige landschappen: de kust van Bretagne, de Alpen met bergreuzen als de Mont Blanc, de Pyreneen, de vruchtbare groene dalen van de Rhne, de Rijn, de Seine en de Loire en de stranden en badplaatsen van de Cte d'Azur. 

Groot-Brittannië
HetVerenigd Koninkrijk van Groot-Brittanni en Noord-Ierland
Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Het landschap en de economie verschillen van streek tot streek. Voor elk van de vier landen geldt dat ze zich hebben moeten aanpassen aan de veranderingen die de laatste decennia hebben plaatsgevonden. Groot-Brittanni was ooit het machtigste land van de wereld en hoort nog steeds tot de economische grootmachten van de wereld. Traditionele industrien als de mijnbouw en de scheepsbouw hebben plaats gemaakt voor high-tech en dienstverlenende bedrijven die andere kwaliteiten van werknemers vragen. In dit boek wordt gekeken naar de veranderingen die de laatste tijd in Engeland hebben plaats gevonden op economisch gebied, maar bijvoorbeeld ook wat de samenstelling van de bevolking betreft.
 

India
India heeft de op een na grootste bevolking van alle landen, meer dan een miljard inwoners, en een rijke geschiedenis die meer dan 4000 jaar teruggaat. Het India van vandaag combineert kleurrijke oude tradities met moderne, high-techbedrijven. Het is zich in razend tempo aan het ontwikkelen van een ontwikkelingsland naar een gendustrialiseerde natie die zijn producten naar landen over de hele de wereld exporteert. Door de snelle economische groei trekken steeds meer mensen naar de steden, die de toevoer nauwelijks aankunnen. Veel nieuwe uitdagingen staan het land, dat op de drempel van een nieuw tijdperk staat, in de nabije toekomst te wachten.
 

Italië
Itali is een van de sterkst verstedelijkte landen van Europa en heeft een geschiedenis die meer dan 3000 jaar teruggaat. De imposante monumenten uit de klassieke oudheid in Rome en de vele kunstschatten uit de Renaissance in Florence en andere steden trekken elk jaar weer vele duizenden toeristen. Het land heeft een heel afwisselende natuur, varirend van ruige bergen en vruchtbare vlakten in het noorden tot woeste vulkanen en droge gebieden in het zuiden. Men zegt wel dat Itali uit twee verschillende landen bestaat, het sterk gendustrialiseerde en rijke noorden en het arme agrarische zuiden. Dit boek gaat in op de economische situatie in beide gebieden, beschrijft de verschillende landschappen en het leven in het moderne Itali, en schetst een beeld van de toekomst van het land.
 

Japan
Japan, dat in de Tweede Wereldoorlog tot de verliezers behoorde, groeide na de oorlog uit tot een van de machtigste landen van de wereld. Het is economisch gezien een van de machtigen der aarde en Japanse bedrijven hebben in tal van landen filialen gevestigd. Het Japanse succes is ten dele gebaseerd op aloude traditionele waarden van saamhorigheid, hulpvaardigheid en betrokkenheid bij het bedrijf waar je voor werkt. Maar het gaat niet zo goed met de economie, de groei is eruit en langzaam maar zeker beginnen de traditionele waarden onder druk van de economische terugval terrein te verliezen. In dit boek kun je lezen op welke manier de traditionele waarden en de economie met elkaar verweven zijn en hoe het op dit moment met Japan gesteld is.
 

Kenia
Van Kenia wordt gezegd dat je er `heel Afrika in n land' kunt vinden vanwege al de verschillende volken, landschappen, en wilde dieren. Dit boek neemt je mee op een fascinerende reis, van de besneeuwde toppen van de berg Kenia naar de tropische stranden bij Mombasa, en van de savannes in de Nationale Parken naar de drukte in de hoofdstad Nairobi. Je krijgt informatie over de interessantste toeristische plekken en mooiste stranden, maar ook over de armoede en honger waar veel Kenianen dagelijks mee worden geconfronteerd. 

Mexico
Mexico is een land van tegenstellingen. Het is het enige land ter wereld dat zowel aan een supermacht als aan ontwikkelingslanden grenst. Mexico is een sterk gendustrialiseerd land dat over grote natuurlijke rijkdommen beschikt. Er zijn echter ook grote sociale problemen, en het land gaat gebukt onder een grote buitenlandse schuld. Er is een kleine minderheid van steenrijke mensen, terwijl miljoenen mensen onder de armoedegrens leven. De natuur is er onovertroffen. Er leven veel bijzondere wilde dieren en planten. Maar die worden sterk bedreigd door de milieuvervuiling en aantasting van hun habitat. In het boek wordt verteld hoe het land er op dit moment voorstaat, wat de problemen zijn en wat de Mexicanen van de toekomst mogen verwachten.
 

Nigeria
Nigeria is een land van tegenstellingen. Het is het grootste land van West-Afrika en heeft een prachtige en heel gevarieerde natuur. Het heeft van alle Afrikaanse landen de meeste inwoners en je vindt er bijna alle etnische groepen van Afrika vertegenwoordigd. Nigeria is de grootste olieproducent van Afrika maar een groot deel van de opbrengst van dit `zwarte goud' is naar het buitenland of in de zakken van corrupte functionarissen verdwenen. Er is een kleine elite van hele rijke mensen terwijl de meeste andere Nigerianen in grote armoede leven. In dit boek wordt aandacht besteed aan het heden, het verleden en aan de vooruizichten die het land heeft op een betere toekomst.
 

Polen
Polen is een groot land met afwisselende landschappen en een rijke geschiedenis. Het land heeft een aantal eeuwenoude tradities weten te behouden, ondanks de enorme veranderingen die zich er na de val van het communisme in 1989 hebben voltrokken. Een belangrijke gebeurtenis was de toetreding in 2004 tot de Europese Unie. Het lidmaatschap van de EU heeft Polen gedwongen om landbouw en industrie te moderniseren om tot een hogere en betere productie te komen, maar Polen ook toegang gegeven tot subsidies en de exportmogelijkheden vergroot.
 

Verenigde Staten van Amerika
Het boek neemt u mee op reis, van de high-techbedrijven van de Sunbelt naar de oude industrien in het gebied rond de Great Lakes, van de ongerepte schoonheid in het ijskoude Alaska naar de broeierige warmte van de moerassen in Florida. U maakt kennis met de meest uiteenlopende aspecten van het machtigste land ter wereld: met de fastfoodwereld van bedrijven als McDonald's, met de ooit zo machtige auto-industrie in Chicago, met de toeristenoorden in Florida en Californi en met achtergebleven gebieden zoals Appalachia. Het boek gaat ook in op het probleem van het broeikaseffect en andere milieukwesties.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054958666 Argentinië 10.00
9789054956624 Australië 10.00
9789054956570 China 10.00
9789054956587 Duitsland 10.00
9789054956631 Egypte 10.00
9789054956914 Frankrijk 10.00
9789054956907 Groot-Brittannië 10.00
9789054957461 India 10.00
9789054956648 Italië 10.00
9789054956891 Japan 10.00
9789054956877 Kenia 10.00
9789054956655 Mexico 10.00
9789054957447 Nigeria 10.00
9789054957478 Polen 10.00
9789054956884 Verenigde Staten van Amerika 10.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden