Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Wereldgodsdiensten (oudere doelgroep)

Wereldgodsdiensten (oudere doelgroep)
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16
  • belangrijkste overtuigingen, ideeën en gebruiken
  • Boeddhisme, Christendom, Islam, Jodendom
  • met chronologisch overzicht, verklarende woordenlijst en register
Wereldgodsdiensten (oudere doelgroep)

Wat zijn de belangrijkste overtuigingen, ideeën en gebruiken die de mensen van een bepaalde godsdienst verenigen, waar ze ook wonen? En hoe hebben anderzijds verschillende gemeenschappen de onderdelen van de godsdienst ingepast in hun eigen manier van leven? De informatie, persoonlijke voorbeelden en illustraties in deze boeken geven antwoord op deze vragen.

 

Boeddhisme
De leer van het boeddhisme is rond 500 v. Chr. ontstaan. Boeddhisten volgen de leer van Siddhartha Gautama, de Boeddha, wat de verlichte betekent. Boeddhisten geloven dat het leven een kringloop is van geboorte, ouderdom, ziekte, dood en wedergeboorte. Boeddhisme is geen godsdienst in de strikte betekenis van het woord, veel boeddhisten noemen het liever een levensbeschouwing.
In dit boek wordt uitvoerig ingegaan op de geschiedenis van het boeddhisme, op de leer en de heilige geschriften, en op de symbolen van het boeddhisme. 

Christendom
Het christendom is de meest wijd verbreide wereldgodsdienst. In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op de drie hoofdstromingen in het christendom, en wordt verteld over de heilige geschriften en over de godsdienstbeleving thuis. Ook wordt ruim aandacht besteed aan de verschillende soorten kerken en hun eredienst. Verder worden pelgrimsplaatsen besproken en de betekenis van de verschillende vieringen als Kerstmis, Pasen en Pinksteren.
Het boek wordt afgesloten met een chronologisch overzicht, een verklarende woordenlijst en een register.

Islam
De islam is de godsdienst van de moslims. In dit boek wordt verteld over het ontstaan van de godsdienst, over de heilige geschriften en over de godsdienstbeleving thuis. Ook wordt ruim aandacht besteed aan de eredienst in de moskee en wordt verteld hoe een moskee eruitziet. Ook komen belangrijke gebruiken aan de orde en wordt de betekenis van de verschillende vieringen, zoals de Ramadan, uitgelegd.
Het boek wordt afgesloten met een chronologisch overzicht, een verklarende woordenlijst en een register.

Jodendom
Het joodse geloof is een van de oudste godsdiensten ter wereld, meer dan 4000 jaar oud. Joden aanbidden n God, en een joods gebedshuis wordt synagoge genoemd. In dit boek wordt uitvoerig ingegaan op de geschiedenis van het jodendom, de heilige geschriften en de vele gebruiken en symbolen van het jodendom.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054957805 WGD501 Islam 14.00
9789054957829 WGD502 Boeddhisme 14.00
9789054957652 WGD503 Christendom 14.00
9789054957812 WGD504 Jodendom 14.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden