Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Mijn geloof

Mijn geloof
Informatie Leeftijd: van 6 tot 8
  • in kleur
  • geïllustreerd
  • hardcover
  • 32 blz.
  • incl. verklarende woordenlijst

Mijn geloof
Hoe ervaren kinderen in verschillende werelddelen hun geloof? In deze informatieve leesserie vertelt een kind over zijn/haar geloof en laat zien hoe het ingepast wordt in het dagelijks leven van een gezin. Dat zorgt voor een toegankelijke uitleg van de leer van de vijf grote wereldgodsdiensten.

Eenvoudige vragen leiden de beginnende lezer door de tekst. Kleurrijke illustraties geven een rijkdom aan informatie over verschillende manieren van godsdienstbeleving, gebouwen, kleding, kunstvoorwerpen, voedsel en feesten die te maken hebben met het betreffende geloof.

Voor in het boek staan twee pagina’s met informatie voor ouders, verzorgers en leerkrachten, waarin de tekst wordt toegelicht en waarin uitgebreide informatie wordt gegeven. In de boeken zijn een woordenlijst en een register opgenomen.

Voor welke leerlingen is de leesserie Mijn geloof geschikt?
De leesboeken zijn geschikt voor leerlingen in het 1ste en 2de leerjaar.

Uit welke boeken bestaat de leesserie Mijn geloof?
De leesserie bestaat uit de volgende boeken:
- Boeddhisme
- Jodendom
- Christendom
- Hindoeïsme

Over Corona leesboeken
De leesserie Mijn geloof is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen. Corona leesboeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp. Bovendien zijn de leesboeken zeer rijk geïllustreerd.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven!
Juist bij taalzwakke leerlingen vergroot u de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Corona boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Corona leesboeken een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055660339 MG101 Boeddhisme 12.00
9789055660346 MG102 Jodendom 12.00
9789055660360 MG104 Christendom 12.00
9789055660377 MG105 Hindoeisme 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden