Informatief Lezen

Ons aanbod: Dieren

Mijn eerste docuboek - Mijn huisdier

Mijn eerste docuboek - Mijn huisdier
Informatie Leeftijd: van 6 tot 9
  • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek'
  • hardcover
  • in kleur
  • 32 blz.
  • incl. woordenlijst
  • met veel beeldmateriaal

Informatieve leesserie Mijn huisdier
Konijnen, cavia's, hamsters, goudvissen, honden en katten zijn veelgehouden huisdieren. Veel leerlingen hebben de zorg voor een huisdier en zullen zich aangesproken voelen door deze serie. Elk boek in Mijn huisdier volgt de groei en ontwikkeling van het dier en beschrijft wat het nodig heeft op het gebied van huisvesting, voedsel, beweging, contact met mensen en soortgenoten. De titels vormen, naast dat ze geschikt zijn als leesboek, ook een prima basis bij de voorbereiding van een spreekbeurt.

In de leesserie vinden leerlingen veel praktische informatie. Bijv. over de juiste manier van optillen van een konijn, verantwoorde tussendoortjes voor honden en over hoe vaak een kooi en drinkfles van een hamster schoongemaakt moeten worden. Huisdieren zijn niet alleen heel erg leuk; ze zijn ook een grote verantwoordelijkheid!

Waaruit bestaat Mijn huisdier?
Elk boek bevat een 'kaart' van elk dier met informatie over de lichaamsbouw en zintuigen. Daarnaast vindt de leerling er essentiële tips voor het verzorgen van een huisdier, nuttige weetjes, een verklarende woordenlijst en register. De serie bevat de volgende leesboeken:
- Konijnen
- Hamsters
- Cavia's
- Goudvissen
- Honden
- Katten

Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Mijn huisdier maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal  boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. Er zijn een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.


 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055666461 MED231 Konijnen - UITVERKOCHT 11.00
9789055666478 MED232 Hamsters - UITVERKOCHT 11.00
9789055666485 MED233 Cavia's 11.00
9789055666492 MED234 Goudvissen 11.00
9789055666508 MED235 Honden 11.00
9789055666515 MED236 Katten 11.00
MED30B Mijn Huisdier, MED (serie 5d.) 39.60

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden