Informatief Lezen

Ons aanbod: Maatschappij

Mijn eerste docuboek - Op bezoek in...

Mijn eerste docuboek - Op bezoek in...
Informatie Leeftijd: van 6 tot 9
 • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek'
 • in kleur
 • geïllustreerd
 • hardcover
 • 32 blz.
Mijn eerste docuboek - Op bezoek in...
Mijn eerste docuboek - Op bezoek in...
Mijn eerste docuboek - Op bezoek in...

Op bezoek in China, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië of het Verenigd Koninkrijk!
In de informatieve leesserie Op bezoek in... maken leerlingen kennis met verschillende landen en hun cultuur en bezienswaardigheden. De boeken staan vol met allerlei weetjes en feiten (hoofdstad, munteenheid, taal, religie enz.).
In elk leesboek zijn moeilijke woorden vetgedrukt en staat de betekenis in een verklarende woordenlijst. Bovendien staan er ook een aantal woorden in het boek die goed van pas kunnen komen bij een bezoek aan het land!
Alle boeken hebben een harde kaft, zijn voorzien van eigentijdse kleurenfoto's en duidelijke landkaarten met legenda.

Voor welke leerlingen op de basisschool is de leesserie Op bezoek in... geschikt?
Deze informatieve leesserie is geschikt voor leerlingen van 6 t/m 9 jaar.


Waaruit bestaat de leesserie Op bezoek in...?
De leesserie bestaat uit de volgende titels:

 • China
  Hoe lang is de Chinese Muur? Hoeveel verschillende bevolkingsgroepen wonen er in China? En waar ligt de Gobiwoestijn. Op bezoek in... China is een boek vol wetenswaardigheden over de verschillende landschappen en culturen in dit grote Aziatische land.
 • Duitsland
  Wat voor soort eten is een wurst? Hoe lang is de rivier de Rijn? Waarom hebben sommige huizen in Duitsland brede hellende daken? Leerlingen komen in dit boek van alles te weten over o.a. de Duitse taal, cultuur en inwoners.
 • Frankrijk
  Wie draagt er een baret? Waar is de Eiffeltoren? Hoe snel kan de TGV rijden? Naast de antwoorden op deze vragen lezen leerlingen over o.a. het Franse schoolleven en wonen in Frankrijk.
 • Ierland
  Waarom staan op Ierse wegwijzers twee talen? Wat voor eten is Dublin coddle? Wat voor instrument is een Bodhrá? In dit informatieve leesboek staat informatie over o.a. eetgewoontes, Ierse kunst en muziek en nog veel meer.
 • Italië
  Hoe oud is de scheve Toren van Pisa? Wat zijn pizza's en pasta's? En hoe brengen Italiaanse kinderen hun vrije tijd door? Een boek met informatie over o.a. Vaticaanstad, Italiaanse feestdagen en bezienswaardigheden.
 • Het Verenigd Koninkrijk
  Waar worden de kroonjuwelen bewaard? Wat gebeurt er op Burns Night? En hoe zit het Engelse schoolsysteem in elkaar? Met veel feiten en weetjes over o.a. het Engelse school- en werkleven.

Voorbeeldbladzijden uit Op bezoek in China (klik op de afbeelding voor een vergroting):

Corona leesboeken zijn boeken voor alle leerlingen
De leesserie Op bezoek in ...? is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. De boeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp. Bovendien zijn de leesboeken rijk geïllustreerd.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven!
Juist bij taalzwakke leerlingen vergroot u de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Corona boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Corona leesboeken een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.


 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055666409 MED225 China 11.00
9789055666416 MED226 Groot-Brittannië 11.00
9789055666423 MED227 Italië 11.00
9789055666430 MED228 Frankrijk - UITVERKOCHT 11.00
9789055666447 MED229 Ierland 11.00
9789055666454 MED230 Duitsland - UITVERKOCHT 11.00
MED20A Op bezoek in, MED (serie 4d.) 49.50

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden