Informatief Lezen

Ons aanbod: Maatschappij

Body art

Body art
Informatie Leeftijd: van 9 tot 14
  • in kleur
  • geïllustreerd
  • hardcover
  • 32 blz.
  • incl. woordenlijst

Body art
Body art is van alle tijden. In deze leesserie komen leerlingen van alles te weten over verschillende vormen van haardracht, piercings, tatoeages en andere lichaamsversiering. Ze lezen ook over over body art in verschillende culturen en over de verschillen tussen vroeger en nu. Daarnaast beschrijven de boeken de technieken voor verschillende vormen van body art.
De boeken zijn rijk geïllustreerd en mooi vormgegeven. Zeer geschikt voor zelfstandig lezen en/of als voorbereiding op een werkstuk of spreekbeurt.   

Waaruit bestaat de leeserie Body art?
De serie bevat de volgende leesboeken:
- Haar
In dit boek staat veel informatie over haardrachten. Over haarmode in het oude Egypte, haardracht in verschillende landen en de relatie tussen sommige kapsels en religies. Met leuke weetjes over: afro's, extensions, baarden, krullen, kleuren enz.

- Bodypainting
Over de verschillende vormen van bodypainting in heden en verleden, van de prachtige mehndi-patronen van Indiase bruiden tot de nationale vlag die supporters vaak op hun gezicht schilderen.

- Tatoeages
In dit boek speciale aandacht voor tatoeages bij de Maori en Amerikaanse Indianen, Japanners en bewoners van het noordpoolgebied. Met informatie over tatoeagetechnieken, verschillende soorten tatoeages en met diverse waarschuwingen bij het laten zetten van een 'plakplaatje' (!).

- Piercings
Piercings spelen een belangrijke rol bij verschillende bevolkingsgroepen en ze zijn daarom overal ter wereld te vinden. Leerlingen weten na het lezen van dit boek niet alleen alles over de gewone oorbellen en neuspiercings, maar ook over lippluggen, surfacepiercings, neuspluggen en magische piercings.

Voor welke leerlingen is de leesserie Body art geschikt?
De boeken zijn in de eerste plaats geschikt voor  leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar om zélf te lezen. De boeken zijn uitstekend inzetbaar bij de voorbereiding van een presentatie of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp.

Over Corona leesboeken
De leesserie Body art is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Bovendien zijn de leesboeken zeer rijk geïllustreerd. Ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055662845 BA401 Haar 12.00
9789055662852 BA402 Bodypainting 12.00
9789055662869 BA403 Tatoeages 12.00
9789055662876 BA404 Piercings 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden