Informatief Lezen

Ons aanbod: Maatschappij

Mijn eerste docuboek - Dieren van de boerderij

Mijn eerste docuboek - Dieren van de boerderij
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 32 blz. per deel
  • incl. woordenlijst

Dieren van de boerderij
In Dieren van de boerderij bekijken we het leven van de dieren op de boerderij van dichtbij. We zien waar de dieren leven, wat ze eten hoe ze slapen en waarom boeren deze dieren houden.

Elk deel bevat:
- Een eenvoudige duidelijke tekst ondersteund door foto's van topkwaliteit.
- Een samenvatting met de belangrijkste feiten op een rij.
- Een woordenlijst en register.                                                                                                                                                                                       

- Schapen
Hoe worden de baby's van schapen genoemd? Wat eten schapen? Wat voor werk doet een schapenhond? Een boekje met duidelijke tekst en veel informatie. Leerlingen leren over de schapen en de schapenboerderijen.

- Varkens
 Hoe worden de baby's van varkens genoemd? Hoe zwaar kan een varken worden? Hoe houden zij zichzelf koel? In dit boekje leren leerlingen over hoe varkens op een boerderij leven en waarom boeren varkens houden.

- Koeien
Wat eten koeien? Waarom likken ze zichzelf? Hoe worden babykoeien genoemd? Naast antwoord op deze vragen leren leerlingen ook over verschillende koeien en over welke producten zij maken.

- Kippen
Wat eten kippen? Waarom worden kippen gehouden? Hoe slapen kippen? Leerlingen zullen alles over het leven van kippen op de boerderij weten na het lezen van dit boekje                                                                                                                                                                                                   

Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Dieren van de boerderij maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. Er zijn een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor  leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054955344 MED152 Varkens 12.00
9789054955337 MED153 Schapen 12.00
9789054955429 MED154 Koeien 12.00
9789054955412 MED155 Kippen 12.00
MED09 Dieren van de Boerderij, MED (serie 4d.) 43.20

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden