Informatief Lezen

Ons aanbod: Maatschappij

Gezond & Lekker

Gezond & Lekker
Informatie Leeftijd: van 8 tot 12

Wat moeten we eten om gezond te blijven?
Zijn alle dranken goed voor ons?
Waar komt kaas vandaan?
Hoe wordt brood gemaakt?
Waarom moeten we groenten en fruit eten?

In deze reeks wordt antwoord gegeven op deze vragen en nog veel meer. Er wordt uitgelegd waar ons voedsel vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en geeft ideen voor maaltijden en tussendoortjes. Er wordt verteld welke voedingsstoffen we nodig hebben om gezond te blijven, maar ook hoe over de hele wereld voedsel wordt klaargemaakt.

Brood, rijst en pasta
In dit deel wordt na een algemene inleiding over voedsel en voedingsstoffen, van alles verteld over rijst, bijvoorbeeld de verschillende soorten rijst, hoe het wordt verbouwd en welke voedingstoffen het bevat. In de hoofdstukken over brood wordt verteld over granen, welke voedingstoffen ze bevatten en hoe granen worden verwerkt tot brood. In het hoofdstuk over pasta en noedels wordt verteld waar deze voedingsmiddelen van worden gemaakt, welke voedingsstoffen ze bevatten en hoeveel soorten er wel niet zijn. Het boek wordt afgesloten met een woordenlijst en een register.

Groente en fruit
In dit deel wordt na een algemene inleiding over voedsel en voedingsstoffen, van alles verteld over verschillende vruchten en groenten, bijvoorbeeld hoe ze worden verbouwd, hoe ze groeien en welke waardevolle voedingstoffen ze bevatten. Het boek wordt afgesloten met een woordenlijst en een register.

Melk, boter en kaas
In dit deel wordt na een algemene inleiding over voedsel en voedingsstoffen, van alles verteld over verschillende soorten zuivelproducten. Er wordt ingegaan op de verschillende soorten melk, en hoe melk wordt verwerkt tot andere producten als room, boter,yoghurt en kaas. Het boek wordt afgesloten met een woordenlijst en een register.

Vlees, vis en eieren
In dit deel wordt na een algemene inleiding over voedsel en voedingsstoffen, van alles verteld over verschillende vlees- en vissoorten, welke voedingsstoffen ze bevatten en hoe ze worden bewaard en klaargemaakt. In het hoofdstuk over eieren wordt onder andere het verschil uitgelegd tussen kippen in een legbatterij en kippen met een vrije uitloop. Het boek wordt afgesloten met een woordenlijst en een register.

Allerlei dranken
In dit deel wordt na een algemene inleiding over voedsel en voedingsstoffen, van alles verteld over water en andere dranken. Er wordt uitgelegd waar onder andere limonade, zuiveldranken, koffie, thee en chocoladedranken van worden gemaakt. In het laatste hoofdstuk wordt ook aandacht besteed aan alcoholhoudende dranken, en wordt uitgelegd waarom alcoholhoudende dranken schadelijk zijn voor kinderen in de groei. Het boek wordt afgesloten met een woordenlijst en een register.

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055662531 GEL201 Brood, rijst en pasta 12.00
9789055662548 GEL202 Groente en fruit 12.00
9789055662555 GEL203 Melk, boter en kaas 12.00
9789055662562 GEL204 Vlees, vis en eieren 12.00
9789055662579 GEL205 Snoep en snacks * UITVERKOCHT 0.00
9789055662586 GEL206 Allerlei dranken 12.00
GEL200 Gezond & Lekker (serie 5d.) 54.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden