Informatief Lezen

Ons aanbod: Maatschappij

Een beter milieu

Een beter milieu
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16

In deze reeks komen milieuzaken aan de orde waar we allemaal mee te maken hebben. In elk deel wordt uitgebreid ingegaan op de manier waarop we het milieu kunnen sparen.

 

Afval & Recycling
Afval bestaat uit dingen die we niet nodig hebben, of niet willen. Mensen gooien voortdurend dingen weg van eten en papier tot computers en autos.
Maar waar kunnen we het allemaal kwijt? We krijgen steeds minder ruimte om onze afvalbergen te dumpen, en we vervuilen de aarde en de lucht met ons giftig afval.
Dit boek verklaart alle verschillende soorten afval en hoe we er veiliger vanaf kunnen komen. Je leert de drie afvalregels verminderen, hergebruiken en recyclen die de hoeveelheid afval kan helpen verminderen. Ontdek wat je zelf kunt doen: leer vandaag meer over afval en recyclen en begin JOUW milieu te verbeteren.

Energie besparen
Energie is de kracht die dingen laat werken. We krijgen energie van voedsel, energie van de zon, energie van brandstoffen zoals steenkool en olie en zelfs van de wind.
Er dreigt echter een wereldwijde energiecrisis. Sommige brandstoffen raken op en kunnen niet vervangen worden. We brengen ook de aarde en atmosfeer eromheen schade toe. Wetenschappers denken dat het verbranden van te veel brandstoffen de aarde opwarmt en het klimaat over de hele wereld verandert.
Dit boek verklaart alle verschillende soorten energie, hoe ze ontstaan en hoe wij ze verstandiger kunnen gebruiken. Ontdek wat je kunt doen om te helpen: leer vandaag meer over energie en begin JOUW milieu te verbeteren.

Luchtvervuiling
De lucht in de atmosfeer van de aarde is van vitaal belang voor levende wezens; mensen zijn deze schone, frisse lucht echter aan het vervuilen. Luchtvervuiling brengt schade toe aan planten, dieren en mensen. Zelfs het klimaat op aarde verandert erdoor.
Al eeuwenlang brengen mensen kleine hoeveelheden vervuilende stoffen in de lucht maar tegenwoordig zijn de hoeveelheden vele malen groter. Welke verandering in het leven van mensen heeft deze toename teweeggebracht? Waarom ontstaat er smog in onze steden, en valt er zure regen op onze bossen? Wat heeft luchtvervuiling met de opwarming van de aarde te maken?

Water besparen
Alle levende wezens hebben water nodig om te overleven. Toch zijn er veel mensen die kostbaar water verspillen, of te weinig moeite doen om het schoon te houden.
Waar komt water vandaan en hoe wordt het over de wereld verspreid? De landbouw en industrie zijn afhankelijk van water, maar doen ze genoeg om de vervuiling te verminderen? Water kan gebruikt worden om elektriciteit op te wekken, maar welk effect heeft dit op de omgeving? Hoe overleven mensen in delen van de wereld waar water schaars is?

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055661718 EBM301 Water besparen 12.00
9789055661725 EBM302 Luchtvervuiling 12.00
9789055661732 EBM303 Energie besparen 12.00
9789055661749 EBM304 Afval & Recycling 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden