Informatief Lezen

Ons aanbod: Maatschappij

Rechten van het kind

Rechten van het kind
Informatie Leeftijd: van 10 tot 14

In de boeken in deze serie, die werd geproduceerd in samenwerking met Save the Children, wordt gekeken naar de impact die de VN Conventie over de Rechten van het Kind heeft op aspecten van het leven van kinderen overal ter wereld.
In de boeken worden zaken besproken waar kinderen in het dagelijks leven mee te maken hebben, zoals het recht op onderwijs, ontwikkeling, gezondheidszorg en een veilige plek om te wonen.
In elk boek staan verhalen met de ervaringen van kinderen, en wordt aangetoond hoe zij met behulp van Save the Children projecten, rechten kunnen omzetten in werkelijkheid.

 

Gezondheidszorg

In Rechten van het Kind: Gezondheidszorg wordt het recht van kinderen op een goede gezondheidszorg belicht, ook als een kind arm is, dakloos, gehandicapt of moet werken voor zijn of haar levensonderhoud. Aan bod komen onder andere dat kinderen schoon water en goed voedsel nodig hebben voor een goede gezondheid, maar ook voorlichting over gezondheidszorg, zodat ze leren hoe ze zich kunnen beschermen tegen besmettelijke ziektes als bijvoorbeeld HIV en AIDS.

  

Meningsuiting

In Rechten van het Kind: Meningsuiting wordt belicht het recht van kinderen om hun mening te uiten en zeggenschap te hebben over hun manier van leven, ook als ze arm zijn of gehandicapt, of moeten werken voor hun levensonderhoud, of als ze in een oorlogsgebied wonen. In dit boek wordt bekeken welke moeilijkheden en obstakels sommige kinderen tegenkomen bij het verwerven van dit recht.

 

Onderwijs

In Rechten van het Kind: Onderwijs wordt het recht op onderwijs dat aansluit bij de behoeften belicht, ook als een kind arm is, dakloos, gehandicapt of moet werken voor zijn of haar levensonderhoud. Aan bod komen onder andere de obstakels die kinderen moeten overwinnen om dit recht te kunnen bereiken.

 

Veiligheid

In Rechten van het Kind: Veiligheid wordt belicht het recht van kinderen om te leven in veiligheid, ook als ze arm zijn of moeten werken voor hun levensonderhoud, of als ze in een oorlogsgebied wonen. In dit boek wordt bekeken welke moeilijkheden en obstakels sommige kinderen tegenkomen bij het verwerven van dit recht.

 

Wonen

In Rechten van het Kind: Wonen wordt belicht het recht van kinderen op wonen bij de ouders, en als dat niet mogelijk is, op bescherming en een veilige plek. In dit boek wordt bekeken welke moeilijkheden en obstakels sommige kinderen tegenkomen bij het verwerven van dit recht.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054957898 RVK201 Meningsuiting 12.00
9789054957881 RVK202 Veiligheid 12.00
9789054957904 RVK203 Wonen 12.00
9789054957867 RVK204 Onderwijs 12.00
9789054957874 RVK205 Gezondheidszorg 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden