Informatief Lezen

Ons aanbod: Maatschappij

Praten over...

Praten over...
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16
Praten over...
Praten over...
Praten over...

De serie Praten over... bekijkt enkele van de belangrijkste en meest controversile vraagstukken van deze tijd.
De oorzaken en effecten van de verschillende onderwerpen worden in zijn algemeenheid besproken, terwijl uitspraken van deskundigen, bekende persoonlijkheden en mensen met persoonlijke ervaring op het bepaalde gebied door het hele boek heen de teksten ondersteunen.
In elk deel worden feiten, statistische gegevens en praktijkvoorbeelden aangedragen om het onderwerp te verduidelijken.
Een nuttige adressenlijst, een verklarende woordenlijst en een register completeren deze boekjes.

 

Alcohol
In Alcohol wordt gekeken naar de plaats die het drinken van alcohol in culturen over de hele wereld inneemt en de vele sociale en morele kwesties die ermee te maken hebben. Wat is alcohol en wat gebeurt er met je lichaam wanneer je het drinkt? Wat trekt jongeren aan in alcohol en waarom mislukt een alcoholverbod zo vaak? Waarom drinken zoveel mensen te veel alcohol en wat zijn de gevolgen van een dergelijk alcoholmisbruik? In het boek wordt dit soort belangrijke vraagstukken onderzocht door bewijsmateriaal en argumenten aan te dragen, zodat je zelf een beslissing kunt nemen over dit buitengewoon sterk verslavende middel.

Eetstoornissen
In Eetstoornissen worden enkele ziektes beschreven die op dit moment in het brandpunt van de belangstelling staan, namelijk anorexia nervosa, boulimia nervosa en vreetbuistoornissen. Waarom ontwikkelen mensen een eetstoornis, en wat kunnen we doen om hen te helpen? Is de druk van de hedendaagse maatschappij de grote boosdoener? Is er al voldoende kennis over de oorzaken van eetstoornissen en wordt er genoeg gedaan om de patinten te helpen en te steunen? In dit boek worden de complexe sociale problemen rond eetstoornissen verkend en wordt getracht de geheimzinnige waas rond deze aandoeningen weg te nemen door de discussie aan te wakkeren.

Genocide
In Genocide wordt het verschijnsel culturele en raciale vernietiging bekeken. Het is moeilijk om aan genocide te denken als een daad van een beschaafde maatschappij, en toch blijft het verschijnsel over de hele wereld doorgaan. Welke omstandigheden vormen een voedingsbodem voor genocide? Wie moeten persoonlijk verantwoordelijk worden gesteld? Wat kunnen we doen om genocide te voorkomen? In dit boek worden de Holocaust van de Nazis en gevallen van genocide in Cambodja, Rwanda en Bosni onderzocht. Het boek gaat in op kwesties als internationale interventie, gerechtelijke vervolging van de daders, de mogelijkheid om genocide in de toekomst te voorkomen en de manier waarop genocide een afspiegeling is van de wereld waarin we leven.

Psychische stoornissen
In Psychische stoornissen kijken we naar de gevolgen van psychische problemen zowel voor de mensen die ziek zijn als naar hun verzorgers en dierbaren. Met behulp van interviews met mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende culturen, worden in dit boek de gevoelens over psychische stoornissen en het verdriet dat deze ziekte met zich meebrengt onder de loep genomen. Hoe kunnen we misverstanden over psychische stoornissen bestrijden? Waarom rust er een taboe op dit onderwerp? In dit boek wordt naar antwoorden op deze vragen gezocht en worden de effecten van psychische stoornissen op de samenleving nader bekeken. Er wordt aandacht besteed aan de houding ten opzichte van de geestelijke gezondheid over de hele wereld en er wordt gekeken naar wat we kunnen doen om ons begrip te vergroten en de behandeling van mensen die aan psychische stoornissen lijden te verbeteren.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054952909 POR104 Genocide 16.00
9789054952916 POR105 Alcohol 16.00
9789054952886 POR107 Psychische stoornissen 16.00
9789054952695 POR110 Eetstoornissen 16.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden