Informatief Lezen

Ons aanbod: Sociaal-Emotioneel

Raadgevers

Raadgevers
Informatie Leeftijd: van 10 tot 14
  • in kleur
  • geïllustreerd
  • hardcover
  • 48 blz.
  • incl. woordenlijst

Raadgevers
Raadgevers zijn praktische handboeken over omgaan met allerlei problemen. Problemen die elke leerling vroeg of laat tegenkomt en die niet altijd makkelijk bespreekbaar zijn. Raadgevers gaan o.a. over stress, milieuvriendelijk leven, omgaan met geld en het verwerken van ingrijpende veranderingen. De boeken zijn geschreven in duidelijke taal, mooi vormgegeven en rijk geïllustreerd. Een onmisbare leesserie voor uw schoolbibliotheek!

Voor welke leerlingen is de leesserie Raadgevers?
De leesboeken zijn geschikt voor leerlingen vanaf het 5de en 6de leerjaar.

Uit welke boeken bestaat de leesserie Raadgevers?
De leesserie bestaat uit de volgende boeken:


- Hoe verwerk ik het? - Het verwerken van ingrijpende veranderingen handboek
Hoe bereid ik me voor op een nieuwe school? Hoe verwerk ik de scheiding van mijn ouders? Hoe kom ik het overlijden van een vriend te boven? Wat is het verschil tussen droefheid en een depressie? Een leesboek vol nuttige tips en weetjes over ingrijpende veranderingen.

- Ik ben blut - Het omgaan met geld handboek
Hoe open ik een bankrekening? Wat zijn aandelen? Hoe start ik een eigen zaak op? Wat is een begroting? Een boek dat iedere leerling moet lezen.

Voorbeeldbladzijden: (klik rechts naast expand om te bladeren of klik op het boekje voor een vergroting):

 

- Ik heb stress! - Het examenkoorts handboek
Wat is de beste studiemethode? Hoe kunnen leerlingen paniek en black-outs vermijden? Wat zijn de symptomen van stress? Het examenkoorts handboek staat boordevol nuttige tips en weetjes over hoe leerlingen het beste kunnen studeren en stress voor toetsen kunnen voorkomen.

- Lichaamstaal - Het lichaamstaal handboek
Hoe belangrijk is lichaamstaal? Hoe weet je of iemand op je valt? Hoe maak je nieuwe vrienden? Hoe kom ik zelfverzekerd over in de klas? Het lichaamstaal handboek staat boordevol nuttige tips en weetjes over het begrijpen en gebruiken van lichaamstaal.

- Maak het verschil - Het red onze wereld handboek
Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk? Is chocolade milieuvriendelijk? Hoe lang duurt het voor een plastic fles vergaat? Hoe kun je ethisch verantwoord winkelen? Op al deze vragen vinden leerlingen het antwoord in dit praktische leesboek.

- Te dik? Te dun? - Het gezonde voeding handboek
Diëten, eetstoornissen, sporten, schijf van vijf? Gezond leven valt vaak niet mee. Dit boek is speciaal voor alle leerlingen die meer over gezonde voeding en gezondheid in het algemeen willen weten.

Voorbeeldbladzijden: (klik rechts naast expand om te bladeren of klik op het boekje voor een vergroting):


Over Corona leesboeken
De leesserie Raadgevers is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen. De boeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp. Bovendien zijn de leesboeken zeer rijk geïllustreerd.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven!
Juist bij taalzwakke leerlingen vergroot u de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Corona boeken, te laten lezen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055664894 RAG401 Maak het verschil 12.00
9789055664900 RAG402 Te dik? Te dun? 12.00
9789055664917 RAG403 Ik ben blut 12.00
9789055664924 RAG404 Hoe verwerk ik het? 12.00
9789055664931 RAG405 Ik heb stress! 12.00
9789055664948 RAG406 Lichaamstaal 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden