Informatief Lezen

Ons aanbod: Sociaal-Emotioneel

Prikbord - Niemand is hetzelfde

Prikbord - Niemand is hetzelfde
Informatie Leeftijd: van 4 tot 9
  • uit de serie 'Prikbord'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 25 blz.

Niemand is hetzelfde
In de leesserie Niemand is hetzelfde leren leerlingen dat niet alle mensen hetzelfde zijn maar wel allemaal mensen. De eenvoudige tekst legt kinderen uit uit wat zij samen kunnen doen terwijl de foto's kinderen aanmoedigen te zien hoe verschillend geestelijke en fysieke situaties kunnen zijn.

De serie bevat de volgende titels:
- Hoe bewegen wij?
- Hoe lezen wij?
- Hoe leren wij?
- Hoe spelen wij?
- Hoe communiceren wij?


Wat biedt Prikbord?
Prikbord biedt  een 50-tal boeken voor informatief lezen voor jonge lezers. Deze boeken zijn alom bekend als de Corona boeken voor informatief lezen.  De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor gesprekken of spreekbeurtjes rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Prikbord geschikt?
Prikbord-boeken zijn in de eerste plaats geschikt voor  leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken al voor kleuters geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Met Prikbordkunt u kinderen voor het eerst kennis laten maken met uiteenlopende onderwerpen. Zo maken ze kennis met een aantal vormen van levende en niet levende wezens in bepaalde gebieden en kunnen ze lezen hoe ze kunnen bijdragen aan een schoner milieu.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Prikbord-boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Prikbord een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Waaruit bestaat Prikbord?
De serie Prikbord bestaat uit een 50-tal boeken in verschillende reeksen, zoals bijvoorbeeld levende en niet levende wezens, het weer, het milieu, beroepen, en de verschillen en overeenkomsten tussen mensen. De serie breidt zich nog iedere maand uit!

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055665471 PRB114 Hoe lezen wij? 11.00
9789055665488 PRB115 Hoe spelen wij? 11.00
9789055665495 PRB116 Hoe communiceren wij? 11.00
9789055665501 PRB117 Hoe bewegen wij? 11.00
9789055665518 PRB118 Hoe leren wij? 11.00
PRB04 Niemand is Hetzelfde, Prikbord (serie 5d.) 49.50

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden