Informatief Lezen

Ons aanbod: Sociaal-Emotioneel

De Jonge Onderzoeker, Waarom moet ik...

De Jonge Onderzoeker, Waarom moet ik...
Informatie Leeftijd: van 9 tot 14
  • uit de serie 'De Jonge Onderzoeker
  • in kleur
  • geïllustreerd
  • hardcover
  • 32 blz.
  • incl. woordenlijst
Waarom moet ik...
In de reeks De jonge onderzoeker worden veel vragen behandeld die jongeren vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop het antwoord wordt gegeven. In deze reeks over het menselijk lichaam kun je lezen hoe je lichaam zich ontwikkelt en werkt en hoe je het moet verzorgen. De informatie is aangepast aan wat jongeren ervaren en beleven. 

Elk boek in deze reeks omvat foto's en illustraties die de werking van het menselijk lichaam verduidelijken, bijzondere feiten en weetjes en een verklarende woordenlijst en register

De volgende titels zijn verschenen in Waarom moet ik...:
- Waarom moet ik mijn haren wassen?
- Waarom moet ik mijn tanden poetsen?
- Waarom moet ik mijzelf verzorgen?
- Waarom moet ik op tijd slapen?
- Waarom moet ik regelmatig sporten?
- Waarom moet ik gezond eten?
- Waarom moet het geluid zachter?


Wat biedt De Jonge Onderzoeker?
Op verkenning in... maakt deel uit van De Jonge Onderzoeker. Deze leesserie biedt een 40-tal boeken voor informatief lezen. Deze boeken  zijn alom bekend als de Corona boeken voor informatief lezen. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend en/of verdiepend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. En de titels blijven komen!
 
Voor welke leerlingen is De Jonge Onderzoeker geschikt?
De boeken in De Jonge Onderzoeker-reeks zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar om zélf over een onderwerp te lezen en je daarin te verdiepen. De boeken over sociale vaardigheden in deze serie (zoals Waarom moet ik mijn tanden poetsen?) zijn al inzetbaar vanaf het 3de leerjaar. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit De Jonge Onderzoeker is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.
 
Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals De Jonge Onderzoeker te laten lezen. Met een aansprekend onderwerp zijn leerlingen vanzelf gemotiveerd om de woorden die daarbij horen te leren!
 
Waaruit bestaat De Jonge Onderzoeker?
De serie De Jonge Onderzoeker bestaat momenteel uit een 40-tal boeken in verschillende reeksen, zoals bijvoorbeeld geografie, dieren, maatschappelijke thema’s en het milieu. De serie breidt zich nog iedere maand uit!
 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055663880 DJO226 Waarom moet ik gezond eten? 11.00
9789055663903 DJO228 Waarom moet ik mijn tanden poetsen? 11.00
9789055663910 DJO229 Waarom moet ik mijn haren wassen? 11.00
9789055663927 DJO230 Waarom moet het geluid zachter? 11.00
9789055663934 DJO231 Waarom moet ik op tijd slapen? 11.00
9789055663941 DJO232 Waarom moet ik regelmatig sporten? 11.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden