Informatief Lezen

Ons aanbod: Sociaal-Emotioneel

Wat je moet weten over... (jongere doelgroep)

Wat je moet weten over... (jongere doelgroep)
Informatie Leeftijd: van 8 tot 14
Wat je moet weten over... (jongere doelgroep)
Wat je moet weten over... (jongere doelgroep)
Wat je moet weten over... (jongere doelgroep)

Artritis
Stel je eens voor hoe het zou zijn om artritis te hebben. Soms zou je s morgens erg stijf zijn en je zou snel moe worden. Je zou dagelijks oefeningen moeten doen en medicijnen moeten innemen.
In dit boek wordt uitgelegd wat artritis is en wat voor gevolgen het kan hebben. Zo leer je hoe het dagelijks leven van jonge mensen met artritis eruitziet en hoe ze met hun ziekte omgaan.

Astma
Stel je eens voor hoe het zou zijn om astma te hebben. Soms zou je het moeilijk vinden om te ademen. Je zou misschien een inhalator moeten gebruiken, of zelfs naar het ziekenhuis moeten.
In dit boek wordt uitgelegd wat astma is en hoe het veroorzaakt kan worden. Zo leer je hoe het dagelijks leven van mensen met astma eruitziet en hoe ze met hun ziekte omgaan.

blind zijn 
Probeer je eens voor te stellen hoe het zou zijn als je slechtziend of blind zou zijn. Hoe zou je je 's morgens aankleden? Zou je nog steeds met je vrienden en vriendinnen kunnen spelen? Zou je gewoon je huiswerk kunnen maken? Je zult er versteld over staan hoe veel slechtziende mensen kunnen doen als ze daar de kans voor krijgen. In dit boek legt Peter White, die zelf blind is, uit wat slechtziendheid of blind zijn is, hoe het wordt veroorzaakt en op welke manieren slechtziendheid soms kan worden verbeterd.

Diabetes
Stel je eens voor hoe het zou zijn als je diabetes zou hebben. Je zou goed na moeten denken over wat je eet en wanneer, en je zou moeten leren hoe je je bloedsuikerspiegel test.
In dit boek wordt uitgelegd wat diabetes is en hoe de ziekte veroorzaakt kan worden. Zo leer je hoe het dagelijks leven van mensen met diabetes eruitziet en hoe ze met hun ziekte omgaan.

Doof zijn
Probeer je eens voor te stellen hoe het zou zijn om doof te zijn. Hoe zou je met je vrienden en vriendinnen kunnen praten? Zou je nog plezier beleven aan de televisie en aan muziek? Hoe zou het op school gaan? Je zult er versteld van staan hoe veel dove mensen kunnen als ze de kans krijgen. In dit boek legt Maggie Woolley, die zelf doof is, uit wat doofheid is, hoe het veroorzaakt kan worden en wat er eventueel aan kan worden gedaan.

Epilepsie
Stel je eens voor hoe het zou zijn om epilepsie te hebben. Af en toe zou je zitten dagdromen, of je spieren zouden plotseling gaan trekken. Je zou zelfs kunnen flauwvallen, op de grond kunnen vallen of beginnen te beven.
In dit boek wordt uitgelegd wat epilepsie is en hoe het veroorzaakt kan worden. Zo leer je hoe het dagelijks leven van mensen met epilepsie eruitziet en hoe ze met hun aandoening omgaan.

Handicaps
In "Wat je moet weten over handicaps" nemen we een kijkje in het leven van vier jonge mensen die alle vier een handicap hebben. Kinderen kunnen hierdoor meer begrip krijgen voor de alledaagse problemen en voor de prestaties van iemand met een handicap.

leerstoornissen
Probeer je eens voor te stellen hoe je leven er uit zou zien als je een leerstoornis had. Waar zou je naar school gaan? Zou je met je vrienden en vriendinnen kunnen spelen? Je zult er versteld van staan hoe veel mensen met een leerstoornis kunnen als ze de kans krijgen.
Margaret en Peter Flynn zijn broer en zus. Margaret werkt met mensen met een leerstoornis en Peter heeft zelf een leerstoornis. In dit boek leggen zij uit wat leerstoornissen zijn en hoe het het leven kan benvloeden. Lees over de vele volwassenen en kinderen met een leerstoornis en ontdek de verschillende mogelijkheden waarop ze geholpen kunnen worden om in onze samenleving te kunnen functioneren.

Leven in een rolstoel
Probeer je eens voor te stellen hoe je leven er uit zou zien als je in een rolstoel zat. Zou je aan je favoriete sport kunnen doen, of uit kunnen gaan met je vrienden en vriendinnen? Hoe zou je naar school gaan? Je zult er versteld van staan hoe veel mensen in een rolstoel kunnen als ze de kans krijgen.
In dit boek legt Lois Keith, die zelf in een rolstoel zit, uit waarom sommige mensen een rolstoel nodig hebben en wat dit voor hen betekent. Lees over de vele verschillende manieren waarop mensen in een rolstoel in staat zijn een gewoon, onafhankelijk leven te leiden, en ontdek wat er nog gedaan moet worden om de wereld tot een eerlijker plaats om te leven voor gehandicapten te maken.

Pesten
In wat je moet weten over pesten wordt uitgelegd wat pesten nu precies is. Uitgelegd wordt hoe en wanneer er gepest wordt en waarom iemand een pestkop wordt. Er worden manieren aan de hand gedaan over hoe om te gaan met pesten thuis en op school. Als ook jij daarbij wilt helpen, vind je in dit boek handige tips, adressen, telefoonnummers en websites.

Racisme
In wat je moet weten over racisme wordt uitgelegd dat sommige mensen oneerlijk behandeld worden vanwege hun huidskleur of godsdienst.
In dit boek wordt verteld waarom racisme zo beangstigend en pijnlijk is. Er worden manieren aan de hand gedaan over hoe om te gaan met racistische pestkoppen en onderzocht wordt hoe we racisme kunnen verslaan door samen te werken. Als ook jij daarbij wilt helpen, vind je in dit boek handige tips, adressen, telefoonnummers en websites.

Dood en sterven
In wat je moet weten over dood en sterven wordt openhartig gepraat over de dood. Uitgelegd wordt wat er gebeurt als er iemand sterft, en hoe we een dode herdenken. Er wordt gepraat over hoe we ons voelen als iemand waarvan we houden sterft, en hoe we met die gevoelens om kunnen gaan. Als je daarbij hulp nodig hebt of er met iemand over wilt praten, vind je in dit boek adressen, telefoonnummers en websites.

Roken
In Wat je moet weten over roken worden allerlei vragen beantwoord die je mogelijk hebt over roken. Besproken wordt waarom mensen roken, wanneer en waar ze roken en hoe ze zich daarbij voelen. Er wordt ook uitgelegd waarom roken slecht is voor de gezondheid van de rokers zelf, en voor de gezondheid van de mensen in hun omgeving. Als je nog meer wilt weten over roken, vind je achterin het boek handige adressen, telefoonnummers en websites

Alcohol
In Wat je moet weten over alcohol worden vragen gesteld en beantwoord waar je misschien wel eens over nadenkt. Uitgelegd wordt wat alcohol is, waarom mensen het drinken en hoe het hun gedrag en de manier waarop ze zich voelen verandert. In dit boek wordt ook uitgelegd dat veel alcohol drinken iemands gezondheid kan schaden. Ook wordt uitgelegd hoe mensen veilig en verstandig met alcohol kunnen omgaan, en dat je ook nee kunt zeggen. Als je daarbij hulp nodig hebt of er met iemand over wilt praten, vind je in dit boek adressen, telefoonnummers en websites.

Drugs en medicijnen 
In Wat je moet weten over drugs en medicijnen worden vragen gesteld en beantwoord waar je misschien wel eens over nadenkt. Uitgelegd wordt wat drugs en medicijnen zijn en hoe je er mee te maken kunt krijgen. Medicijnen die een arts voorschrijft kunnen mensen genezen, maar als die middelen verkeerd gebruikt worden, kunnen ze, net als illegale middelen, het lichaam schaden. In dit boek kun je lezen waarom mensen bepaalde medicijnen of drugs gebruiken, en welke gevaren ze daarbij lopen. Ook wordt er over gesproken hoe je nee kunt zeggen tegen drugs. Als je daarbij hulp nodig hebt of er met iemand over wilt praten, vind je in dit boek adressen, telefoonnummers en websites.

Eten & gezondheid
Wat is gezond eten?
Waarom is gezond eten belangrijk?

In Wat je moet weten over Eten en Gezondheid wordt uitgelegd uit hoe het voedsel dat je eet invloed kan hebben op je lichaam, je gezondheid en hoe je je voelt. Lees waarom eten voor sommige mensen een probleem kan worden en hoe je voedingsmiddelen kunt uitkiezen die je superfit en gezond houden.

Immigranten
Wie zijn immigranten?
Hoe voelt het om naar een nieuw land te verhuizen?

In Wat je moet weten over Immigranten wordt uitgelegd waarom sommige mensen verhuizen om voorgoed in een ander land te gaan wonen. Lees wat het woord immigrant betekent, hoe het voelt om je geboorteland te verlaten en hoe je als immigrant moeilijkheden kunt overwinnen.

Alcohol
Hoe worden alcoholhoudende dranken gemaakt? Wat gebeurt in je lichaam als je te veel drinkt? Waarom is het gevaarlijk om te rijden na alcoholgebruik? In wat je moet weten over alcohol wordt antwoord gegeven op deze en andere vragen.

Drugs 
Zijn drugs slecht voor je? Wat is verslaving? Wat zijn het voor mensen die drugs gebruiken? Hoe werken drugs eigenlijk? In Wat je moet weten over drugs wordt antwoord gegeven op deze en andere vragen

Pesten
Waarom worden sommigen gepest en anderen niet? Wie zijn de pestkoppen? Hoe kan pesten worden gestopt? Bij wie kun je terecht voor hulp? Veel kinderen worden gepest, meestal op school. Dat kan hun leven behoorlijk in de war schoppen en hen behoorlijk in de put helpen. Het pesten kan bestaan uit stompen of trappen, of uit schelden en roddelen. In dit boek wordt geprobeerd antwoorden te vinden op bovenstaande vragen door voorbeelden uit de praktijk en kaders met feiten en cijfers.

Roken
Waarom roken mensen eigenlijk? Hoe schadelijk is roken? Mag je roken in openbare gebouwen? Waarom is roken verslavend? In Wat je moet weten over roken wordt antwoord gegeven op deze en andere vragen.

 

Vegetarisme
Wekelijks besluiten mensen vegetarir te worden. In dit boek kun je lezen waarom mensen besluiten geen vlees meer te eten. Met behulp van voorbeelden uit de praktijk, kaders met feiten en cijfers en kleurenfoto's wordt in Wat je moet weten over vegetarisme uitgelegd wat vegetarirs moeten eten voor een gezond, afwisselend dieet. Als je er over denkt zelf vegetarir te worden kun je in dit boek ook lezen over verborgen ingredinten die je moet vermijden en over nieuwe, exotische voedingsmiddelen die je uit kunt proberen.


 

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055661305 WMO601 Pesten 12.00
9789055661312 WMO602 Racisme 12.00
9789055661329 WMO603 Dood en Sterven 12.00
9789054950806 WMO604 Roken 12.00
9789055661343 WMO605 Drugs en medicijnen 12.00
9789055661350 WMO606 Alcohol 12.00
9789055661985 WMO608 Immigranten 12.00
9789054951735 WMO612 Vegetarisme 12.00
9789055661336 WMO613 Roken 12.00
9789055661978 WMO617 Eten & gezondheid 12.00
9789054952329 WMO621 Blind zijn 12.00
9789054952336 WMO622 Doof zijn 12.00
9789074777902 WMO623 Handicaps 12.00
9789054952626 WMO624 Leerstoornissen 12.00
9789054952619 WMO625 Leven in een rolstoel 12.00
9789054953821 WMO626 Diabetes 12.00
9789054953951 WMO627 Artritis 12.00
9789054954040 WMO628 Epilepsie 12.00
9789054954057 WMO629 Astma 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden