Informatief Lezen

Ons aanbod: Sociaal-Emotioneel

Gevoelens

Gevoelens
Informatie Leeftijd: van 4 tot 8
  • in kleur
  • geïllustreerd
  • hardcover
  • 24 blz.
  • incl. woordenlijst

Gevoelens: blij, bang, boos of verdrietig?
De boeken Gevoelens helpen jonge leerlingen om behulpzaam te zijn met het begrijpen van en omgaan met nieuwe en dikwijls verwarrende situaties en de gevoelens die ze daarbij ervaren.
Door middel van de eenvoudige, geïllustreerde verhaaltjes in deze serie leren jonge kinderen hun gevoelens en emoties te benoemen en te begrijpen.

Elk deel richt zich op een bepaalde emotie en geeft suggesties hoe leerlingen om kunnen gaan met hun gevoelens. Daarnaast krijgen ze ook voorbeelden om anderen te kunnen helpen die hetzelfde voelen.
De boeken worden afgesloten met een pagina voor leerkrachten en ouders met ideeën voor het samen lezen en praten over de betreffende emotie.

Voor welke leerlingen is de leesserie Gevoelens geschikt?
De leesboeken zijn geschikt voor kleuters en leerlingen in het 1ste en 2de leerjaar. Bij voorkeur om samen te lezen in de klas.

Uit welke boeken bestaat de serie Gevoelens?
De serie bestaat uit de volgende boeken:

Bang
Kinderen zijn weleens bang voor bijvoorbeeld het donker of als ze voor het eerst naar school gaan. Een verhaal over Ben, Marja en Jorg, en wat zij deden toen ze bang waren. 

Blij
Bij een verjaardagsfeest of bij een leuk dagje uit zijn kinderen vaak blij. In dit verhaal vertellen Heleen, Julia en Job over blije gevoelens.

Boos * UITVERKOCHT
Kinderen kunnen boos worden wanneer er iets niet ging zoals zij wilden of als er bijvoorbeeld iets van ze wordt afgepakt. Een verhaal over Karin, Tom en Jody en over wat zij deden toen ze boos waren.

Verdrietig
Als een kind wordt geplaagd of wordt uitgescholden kan dit een verdrietig gevoel oproepen. In dit verhaal vertellen Jeroen, Omar en Anne over wat er gebeurde toen zij verdrietig waren.

Over Corona leesboeken
De leesserie Gevoelens is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055663408 GV102 Blij 13.00
9789055663415 GV103 Verdrietig 13.00
9789055663422 GV104 Bang 13.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden