Informatief Lezen

Ons aanbod: Creatief (PO+MO)

Origami

Origami
Informatie Leeftijd: van 6 tot 14
  • in kleur
  • geïllustreerd
  • hardcover
  • 32 blz.
  • 6 tot 9 jaar
  • incl. woordenlijst

Origami: van de basisbeginselen tot echt pittige vouwoefeningen
De leesserie Origami is een vierdelige informatieve leesserie. De origamitechnieken worden stap voor stap van makkelijk naar moeilijk uitgelegd. In heldere taal beschreven en bevatten heel veel duidelijke foto's en illustraties.
Met origami oefenen leerlingen belangrijke vaardigheden zoals de fijne motoriek en ruimtelijk inzicht, geometrische vormen herkennen en instructieteksten lezen.

Voor welke leerlingen is de leesserie Origami geschikt?
De leesboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar om zélf te lezen en zelf te doen(!). Daarnaast zijn de vouwopdrachten ook inspirerend voor leerkrachten en begeleiders.

Uit welke boeken bestaat de leesserie Origami?
Origami bestaat uit de volgende boeken:
- Origami - Basistechnieken
- Origami - Niet zo gemakkelijk
- Origami - Beetje moeilijker
- Origami - Best wel moeilijk


Voorbeeldbladzijden uit Origami - Beetje moeilijker (klik onder expand om te bladeren of klik op het boekje voor een vergroting): 

Over Corona leesboeken
De leesserie Origami is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. De boeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp. Bovendien zijn de leesboeken zeer rijk geïllustreerd.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven!
Juist bij taalzwakke leerlingen vergroot u de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Corona boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Corona leesboeken een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055667123 OG201 Basisbegrippen 10.00
9789055667130 OG202 Niet zo gemakkelijk 10.00
9789055667147 OG203 Beetje moeilijker 10.00
9789055667154 OG204 Best wel moeilijk 10.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden