Informatief Lezen

Ons aanbod: Biologie

Prikbord - Kleine beestjes

Prikbord - Kleine beestjes
Informatie Leeftijd: van 4 tot 9
  • uit de serie 'Prikbord'
  • ontdek de verbazingwekkende leefwereld van kleine beestjes
  • leer hoe ze zich verplaatsen
  • hoe ze voor hun kinderen zorgen
  • wat ze eten
  • hoe ze overleven

Kleine beestjes 
In de leesserie Kleine beestjes leren leerlingen over de verbazingwekkende leefwereld van heel kleine beestjes. In elk boekje worden eenvoudige woorden gebruikt om leerlingen een basis woordenschat te leren. Ook worden er duidelijke foto's weergegeven waarmee wordt bijgedragen aan de kennis over hoe deze beestjes overleven en zich voortplanten.

De serie bevat de volgende titels:
- Hoe verplaatsen kleine beestjes zich
- Huizen van kleine beestjes
- Kinderen van kleine beestjes
- Lichaamsdelen van kleine beestjes
- Zintuigen van kleine beestjes
- Voedsel voor kleine beestjes


Wat biedt Prikbord?
Prikbord biedt een 50-tal boeken voor informatief lezen voor jonge lezers. Deze boeken zijn alom bekend als de Corona boeken voor informatief lezen. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor gesprekken of spreekbeurtjes rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Prikbord geschikt?
Prikbord-boeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken al voor kleuters geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Met Prikbord kunt u kinderen voor het eerst kennis laten maken met uiteenlopende onderwerpen. Zo maken ze kennis met een aantal vormen van levende en niet levende wezens in bepaalde gebieden en kunnen ze lezen hoe ze kunnen bijdragen aan een schoner milieu.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Prikbord-boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Prikbord een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Waaruit bestaat Prikbord?
De serie Prikbord bestaat uit een 50-tal boeken in verschillende reeksen, zoals bijvoorbeeld levende en niet levende wezens, het weer, het milieu, beroepen, en de verschillen en overeenkomsten tussen mensen. De serie breidt zich nog iedere maand uit!

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055660186 PRB144 Zintuigen van kleine beestjes 11.00
9789055660193 PRB145 Hoe verplaatsten kleine beestjes zich? 11.00
9789055660209 PRB146 Voedsel voor kleine beestjes 11.00
9789055660216 PRB147 Kinderen van kleine beestjes 11.00
9789055660223 PRB148 Lichaamsdelen van kleine beestjes 11.00
9789055660230 PRB149 Huizen van kleine beestjes 11.00
PRB09 Kleine Beestjes, Prikbord (serie 6d.) 59.40

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden