Informatief Lezen

Ons aanbod: Biologie

Prikbord - Levend en niet levend

Prikbord - Levend en niet levend
Informatie Leeftijd: van 4 tot 9
  • uit de serie 'Prikbord
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 25 blz.
  • incl. lesmateriaal bij de serie

Levend en niet levend
In de leesserie Levend en niet levend maken leerlingen kennis met een aantal vormen van levende wezens en niet levende materialen in verschillende gebieden/ landschappen. 
Leeft een cactus wel, ondanks dat hij nauwelijks water nodig heeft? Is een zeester een levend wezen? En leven rotsen? Wanneer leeft iets wel en wanneer niet? Daar vinden leerlingen antwoord op in deze boekenserie. Geschreven in duidelijke taal en voorzien van kleurrijk fotomateriaal. 

Deze serie bevat de volgende leesboeken:
- Woestijn
- Oceaan
- Poolgebied
- Regenwoud


Wat biedt Prikbord?
Prikbord biedt een 50-tal boeken voor informatief lezen voor jonge lezers. Deze boeken zijn alom bekend als de Corona boeken voor informatief lezen.  De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor gesprekken of spreekbeurtjes rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Prikbord geschikt?
Prikbord-boeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken al voor kleuters geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Met Prikbord kunt u kinderen voor het eerst kennis laten maken met uiteenlopende onderwerpen. Zo maken ze kennis met een aantal vormen van levende en niet levende wezens in bepaalde gebieden en kunnen ze lezen hoe ze kunnen bijdragen aan een schoner milieu.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Prikbord-boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Prikbord een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Waaruit bestaat Prikbord?
De serie Prikbord bestaat uit een 50-tal boeken in verschillende reeksen, zoals bijvoorbeeld levende en niet levende wezens, het weer, het milieu, beroepen, en de verschillen en overeenkomsten tussen mensen. De serie breidt zich nog iedere maand uit!

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055665198 PRB106 Regenwoud 11.00
9789055665204 PRB107 Poolgebied 11.00
9789055665211 PRB108 Woestijn 11.00
9789055665228 PRB109 Oceaan 11.00
PRB02 Levend niet Levend, Prikbord (serie 4d.) 39.60

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden