Informatief Lezen

Ons aanbod: Biologie

Mijn eerste docuboek - Zintuigen

Mijn eerste docuboek - Zintuigen
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn eerste docuboek'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 32 blz. per deel
  • incl. woordenlijst

Zintuigen
In de leesserie Zintuigen maken leerlingen kennis met de zintuigen van mensen en dieren. In de boekjes wordt op een duidelijke manier beschreven wat zintuigen zijn en hoe we deze gebruiken. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van duidelijk beeldmateriaal.

Waaruit bestaat de leesserie Zintuigen?
De serie bevat de volgende leesboeken:
- Ruiken
- Zintuigen van dieren
- Proeven
- Horen
- Zien
- Voelen


Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Zintuigen maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. Er zijn een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Zintuigen geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Voorbeelden uit Zintuigen van dieren (klik op de afbeelding voor een vergroting):

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055666799 MED206 Ruiken 12.00
9789055666805 MED207 Zintuigen van dieren 12.00
9789055666829 MED209 Horen 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden