Informatief Lezen

Ons aanbod: Biologie

Mijn eerste docuboek - Het leven van een...

Mijn eerste docuboek - Het leven van een...
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek'
  • in kleur met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 32 blz. per deel
  • incl. woordenlijst

Het leven van een...
Het leven van een... bekijkt de levenscyclus van bekende planten en dieren. De stadia in elke levenscyclus worden uitgelegd aan de hand van foto's en een eenvoudige tekst. Deze 8-delige serie bevat de volgende titels:

- Het leven van een Kikker
Hebben kikkers pootjes? Waarom leven kikkers in het water? Hebben kikkers een lange tong? Antwoord op deze en nog vele andere vragen kunnen gevonden worden in dit boekje. Leerlingen leren aan de hand van tekst en plaatjes hoe een kikker van kikkerdril uitgroeit tot een volwassen kikker.

- Het leven van een Tuinboon
Hoe groeien de zaden van de tuinboon? Waarom hebben tuinboonplanten bloemen? Hoe worden nieuwe bonen gemaakt? Voordat een tuinboon op een bord beland is er al heel wat gebeurd. Van bonenzaad naar bonenplant naar tuinboon: alles over de tuinboon in dit informatieve leesboek.

- Het leven van een Kangoeroe
Waarom hebben kangoeroes een buidel? Hoe groot is een pasgeboren kangoeroe? Wat eten kangoeroes? Dit boekje staat boordevol met informatie over kangoeroes en bevat mooie foto's van deze dieren en hun vijanden in de natuur. Leerlingen kunnen dit boekje, net als de andere boekjes uit deze serie, goed bruikbaar bij het maken van een spreekbeurt.

Het leven van een Cavia
Kan een cavia een handstand maken? Wat voor kleur hebben wilde cavia's? Waar leven de wilde cavia's? De cavia is vooral bekend als huisdier, maar cavia's leven ook in het wild. Hoe groeien zij op en wat zijn de gevaren in de natuur? Met behulp van dit boek komen leerlingen alles te weten over deze kleine knaagdieren.
 
- Het leven van een Vlinder
Wanneer verandert een rups in een vlinder? Wat eten rupsen? Heeft een vlinder een neus? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen is te vinden in dit boekje over de levenscyclus van de vlinder.

- Het leven van een Kip
Hebben kuikens veren? Hoeveel eieren legt een kip per jaar? Kauwen kippen hun eten? Dit zijn een aantal van de vragen waar antwoord op gegeven wordt in dit boekje. 

 - Het leven van een Zonnebloem
Hebben zonnebloemen zon nodig? Hoe hoog kunnen zonnebloemen worden? Waarom worden de zonnebloemen zwart? Leerlingen leren van alles over deze bloem, bijvoorbeeld over wat er gemaakt kan worden van zonnebloemen.

- Het leven van een Appel
Kun je het hele jaar appels kopen? Hoe helpen bijen bij het maken van appelzaden? Waarom hebben appelbomen bloesems? Het antwoord op deze en andere vragen vinden leerlingen in dit boek.

Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Het leven van een... maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.
 
Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054956372 MED101 Kikker 12.00
9789054956389 MED102 Tuinboon 12.00
9789054956396 MED103 Kangoeroe 12.00
9789054956402 MED104 Cavia 12.00
9789054956419 MED105 Vlinder 12.00
9789054956426 MED106 Kip 12.00
9789054956433 MED107 Zonnebloem 12.00
9789054956440 MED108 Appel 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden