Informatief Lezen

Ons aanbod: Biologie

De Jonge Onderzoeker - De levenscyclus van...

De Jonge Onderzoeker -  De levenscyclus van...
Informatie Leeftijd: van 9 tot 14
  • uit de serie 'De Jonge Onderzoeker'
  • kleur
  • geïllustreerd
  • hardcover
  • 32 blz.
  • incl. woordenlijst
De levenscyclus van...
In de reeks De jonge onderzoeker worden veel vragen behandeld die jongeren vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop dan het antwoord wordt gegeven. In de reeks van De levenscyclus van... wordt de levenscyclus van verschillende diergroepen onder de loep genomen, waarbij gekeken wordt naar de verschillende fasen van hun leven en de verbazingwekkende manier waarop ze leven en zich voortplanten om de soort in stand te houden.

Elk boek in deze reeks omvat prachtige foto's van de dieren in hun eigen leefomgeving, bijzondere feiten en weetjes, onderverdeling in soorten en een verklarende woordenlijst en register.

De volgende titels zijn verschenen in De levenscyclus van...:
- De levenscyclus van Zoogdieren
- De levenscyclus van Insecten
- De levenscyclus van Reptielen
- De levenscyclus van Vogels
- De levenscyclus van Vissen
- De levenscyclus van Amfibieën


Wat biedt De Jonge Onderzoeker?
Op verkenning in... maakt deel uit van De Jonge Onderzoeker. Deze leesserie biedt een 40-tal boeken voor informatief lezen. Deze boeken  zijn alom bekend als de Corona boeken voor informatief lezen. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend en/of verdiepend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. En de titels blijven komen!
 
Voor welke leerlingen is De Jonge Onderzoeker geschikt?
De boeken in De Jonge Onderzoeker-reeks zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar om zélf over een onderwerp te lezen en je daarin te verdiepen. De boeken over sociale vaardigheden in deze serie (zoals Waarom moet ik mijn tanden poetsen?) zijn al inzetbaar vanaf het 3de leerjaar. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit De Jonge Onderzoeker is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.
 
Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals De Jonge Onderzoeker te laten lezen. Met een aansprekend onderwerp zijn leerlingen vanzelf gemotiveerd om de woorden die daarbij horen te leren!

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055660445 DJO208 Zoogdieren 11.00
9789055660452 DJO209 Insecten 11.00
9789055660469 DJO210 Reptielen 11.00
9789055660476 DJO211 Amfibieën 11.00
9789055660490 DJO212 Vogels 11.00
9789055660506 DJO213 Vissen 11.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden