Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

Prikbord - Hoe dingen bewegen

Prikbord - Hoe dingen bewegen
Informatie Leeftijd: van 4 tot 9
  • uit de serie 'Prikbord'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 25 blz.
Prikbord - Hoe dingen bewegen

Lezen over hoe dingen bewegen
In de boeken in deze serie lezen leerlingen van alles over bewegen: het verschil tussen duwen en trekken, snel en langzaam en hoe verschillende bewegingen ons helpen. En waarom zijn sommige dingen moeilijk te duwen en andere juist makkelijk? Welke dingen bewegen heel langzaam en welke juist snel?
Elk leesboekje gebruikt eenvoudige woorden en de verduidelijkende foto's dragen bij aan de uitleg over de verschillende bewegingen.

Waaruit bestaat de leesserie Hoe dingen bewegen?
De boeken hebben een harde kaft en zijn voorzien van illustraties. De boeken bevatten een kleine woordenlijst en een register. 

Voorbeeldbladzijden uit Trekken (klik op de afbeelding voor een vergroting):Voorbeeldbladzijden uit Langzaam (klik op de afbeelding voor een vergroting):

Wat biedt Prikbord?
De leesserie Hoe dingen bewegen is een Prikbord leesserie. Prikbord biedt tientallen boeken voor informatief lezen voor jonge lezers. Deze boeken  zijn alom bekend als de Corona boeken voor informatief lezen. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor gesprekken of spreekbeurtjes rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Prikbord geschikt?
Prikbord-boeken zijn in de eerste plaats geschikt voor  leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaarom zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken al voor kleuters geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Met Prikbord kunt u kinderen voor het eerst kennis laten maken met uiteenlopende onderwerpen. Zo maken ze kennis met een aantal vormen van levende en niet levende wezens in bepaalde gebieden en kunnen ze lezen hoe ze kunnen bijdragen aan een schoner milieu.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Prikbord-boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Prikbord een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055666560 PRB154 Trekken 11.00
9789055666577 PRB155 Duwen 11.00
9789055666584 PRB156 Snelheid 11.00
9789055666591 PRB157 Langzaam 11.00
9789055666607 PRB158 Richting veranderen 11.00
PRB28 Hoe Dingen Bewegen, Prikbord (serie 5d.) 49.50

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden