Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

Mijn eerste docuboek - Jonge dieren

Mijn eerste docuboek -  Jonge dieren
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn eerste docuboek'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 32 blz. per deel
  • incl. woordenlijst

Jonge dieren
Welkom in de wondere wereld van de jonge dieren. Hoe worden jonge dieren geboren? Wat eten jonge dieren? Hoe blijven ze veilig? In deze reeks lees je van alles over jonge dieren.

Elk deel in deze reeks bevat:
- prachtige foto's
- eenvoudige, informatieve tekst
- een woordenlijst en register


De serie bevat de volgende leesboeken:
- Reptielen
Wat eten babyreptielen? Waarom gaan reptielen zonnen? Wat gebeurt er wanneer een reptiel te groot wordt voor zijn huid? Een boekje waarin verteld wordt hoe de verschillende reptielen jongen krijgen en hoe deze jongen opgroeien.

- Vissen
Hoe noemen we grote groepen vissen? Leggen alle vissen eieren? Wat zijn kieuwen? Aan de hand van mooie plaatjes en duidelijke tekst leren leerlingen hoe vissen zich voortplanten.

- Zoogdieren
Zijn alle zoogdieren behaard? Leggen alle zoogdieren eieren? Welke zoogdieren hebben een buidel? Alles over hoe zoogdieren baby's krijgen en hoe deze overleven.

- Insecten
Leggen insecten eitjes? Wat is een nimf? Hoe vangt een mierenleeuw een prooi? In dit boekje kunnen leerlingen lezen over hoe insecten geboren worden en hoe ze opgroeien. Dit boekje bevat een aantal mooie plaatjes van vervellende insecten.

- Amfibiën
Waar leven amfibieën? Hoe worden zij geboren? Hoe veranderen amfibieën terwijl ze groeien? Een interessant boekje waarin met plaatjes duidelijk wordt weergeven hoe de groei van eitje naar amfibie verloopt.

- Vogels
Waar leven vogels? Kunnen alle vogels vliegen? Wat is een eitand? Leerlingen kunnen lezen over hoe jonge vogeltjes geboren worden en worden verzorgd en beschermd door oudere vogels.

Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Jonge dieren maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. Er zijn een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor  leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.


 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055665280 MED184 Reptielen 12.00
9789055665297 MED185 Vissen 12.00
9789055665303 MED186 Zoogdieren 12.00
9789055665310 MED187 Insecten 12.00
9789055665327 MED188 Amfibiën 12.00
9789055665334 MED189 Vogels 12.00
MED13 Jonge Dieren, MED (serie 6d.) 64.80

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden