Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

Mijn eerste docuboek - Ruimte Verkenner

Mijn eerste docuboek - Ruimte Verkenner
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 32 blz. per deel
  • incl. woordenlijst

Ruimte Verkenner
In de leesserie Ruimte Verkenner komen leerlingen van alles te weten over ons zonnestelsel. In de verschillende delen worden de aarde, maan, zon en planeten in de ruimte verkend. Daarnaast wordt er verteld hoe het is om te werken en te leven in de ruimte. 

De serie bevat de volgende leesboeken:

- De Maan
Waarom lijkt de maan van vorm te veranderen? Is er ook een bepaald weertype op dit hemellichaam? En hoe heet kan het er worden? In dit boek kunnen leerlingen lezen hoe ver de maan verwijderd is van de aarde, waar de maan van gemaakt is, en waarom we altijd maar één kant van de maan zien.

- Ruimtereizen
Wie maakte als eerste mens een ruimtereis? Wat is een maanjeep? Wanneer werd het eerste ruimteveer gelanceerd? Leerlingen krijgen duidelijk antwoord op deze vragen en lezen op welke manieren de mensen geprobeerd hebben in de ruimte te komen, hoe ze erheen reisden en wie de eerste mens was die op de maan liep.

- De Zon
Hoe groot is de zon? Waar is hij van gemaakt? Wat zijn zonnevlammen? Leerlingen leren van alles over deze ster, zo wordt onder andere verteld wat zonnevlekken zijn en waarom levende wezens op aarde de zon nodig hebben. Door het lezen van dit boekje, en de andere boekjes uit deze serie, leren leerlingen veel nieuwe woorden. Bovendien zijn de boekjes zeer geschikt als basis voor een spreekbeurt.

Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Ruimte Verkenner maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055661169 MED129 Ruimtereizen 12.00
9789055661015 MED130 Maan 12.00
9789055661022 MED131 Zon 12.00
MED05 Ruimteverkenner, MED (serie 3d.) 32.40

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden