Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

De Jonge Onderzoeker - Goed omgaan met het milieu

De Jonge Onderzoeker - Goed omgaan met het  milieu
Informatie Leeftijd: van 9 tot 14
  • uit de serie 'De Jonge Onderzoeker'
  • in kleur
  • geïllustreerd
  • hardcover
  • 32 blz.
  • incl. woordenlijst
Goed omgaan met het milieu
In de reeks De jonge onderzoeker worden veel vragen behandeld die jongeren vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop dan het antwoord wordt gegeven. In deze reeks over onze aarde kun je lezen hoe je kunt helpen om het milieu schoon te maken en schoon te houden. De informatie is aangepast aan wat jongeren ervaren en beleven.

Elk boek in deze reeks omvat achtergrondinformatie over de verschillende aspecten van het behandelde onderwerp, praktische tips over wat je zelf kunt doen voor een beter milieu en een verklarende woordenlijst en register

De volgende titels zijn verschenen in Goed omgaan met het milieu:
- Een goed idee: Energie besparen
- Schone aarde: Stop zwerfafval en vervuiling
- Waterbeheer: Zuinig met water
- Iets ouds, iets nieuws: Recycling
- Het buitenleven: Bescherming van de natuur


Wat biedt De Jonge Onderzoeker?
Op verkenning in... maakt deel uit van De Jonge Onderzoeker. Deze leesserie biedt een 40-tal boeken voor informatief lezen. Deze boeken zijn alom bekend als de Corona boeken voor informatief lezen. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend en/of verdiepend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. En de titels blijven komen!
 
Voor welke leerlingen is De Jonge Onderzoeker geschikt?
De boeken in De Jonge Onderzoeker-reeks zijn in de eerste plaats geschikt voor  leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar om zélf over een onderwerp te lezen en je daarin te verdiepen. De boeken over sociale vaardigheden in deze serie (zoals Waarom moet ik mijn tanden poetsen?) zijn al inzetbaar vanaf het 3de leerjaar. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit De Jonge Onderzoeker is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.
 
Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals De Jonge Onderzoeker te laten lezen. Met een aansprekend onderwerp zijn leerlingen vanzelf gemotiveerd om de woorden die daarbij horen te leren!
 
Waaruit bestaat De Jonge Onderzoeker?
De serie De Jonge Onderzoeker bestaat uit een 40-tal boeken in verschillende reeksen, zoals bijvoorbeeld geografie, dieren, maatschappelijke thema’s en het milieu. De serie breidt zich nog iedere maand uit!
 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055663644 DJO233 Iets ouds, iets nieuws 11.00
9789055663651 DJO234 Waterbeheer 11.00
9789055663668 DJO235 Een goed idee 11.00
9789055663675 DJO236 Schone aarde 11.00
9789055663682 DJO237 Het buitenleven 11.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden