Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

Weer & Klimaat

Weer & Klimaat
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16

Wat veroorzaakt ons weer? In deze reeks wordt uitgelegd waarom het weer op de wereld voortdurend verandert, waarom verschillende landen verschillende weerpatronen hebben, hoe meteorologen het weer voorspellen en het effect dat het weer heeft op ons leven.

 

De atmosfeer & het weer
In De atmosfeer en het weer kun je lezen waarom mensen het weer zo belangrijk vinden. Er staat wat de zon met het weer te maken heeft, hoe de wind ontstaat, wat de waterkringloop is, hoe wolken ontstaan, waarom het regent en hoe menselijk handelen van invloed kan zijn op het weer.

Klimaatverandering
Klimaatverandering gaat over vraagstukken die op dit moment spelen, zoals de opwarming van de aarde en de manier waarop het klimaat verandert. Behandeld wordt welke invloed wij met onze manier van leven uitoefenen op het weer en het klimaat en welke gevolgen dat heeft voor het milieu. In het boek staat ook wat je allemaal zelf kunt doen voor een schoner milieu.

Weerpatronen
Weerpatronen gaat over de verschillende soorten klimaat op aarde. Wat voor klimaat is er in woestijnen, in de poolstreken, in de tropen etcetera? Je kunt erin vinden wat de invloed van het weer is op planten en dieren, op de landbouw en op het leven van mensen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055661770 WEK601 Klimaatverandering 15.00
9789055661787 WEK602 De atmosfeer & het weer 15.00
9789055661794 WEK603 Weerpatronen 15.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden