Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

Aarde in Gevaar

Aarde in Gevaar
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16
Aarde in Gevaar
Aarde in Gevaar
Aarde in Gevaar

Menselijke activiteiten veranderen het aangezicht van de aarde. Mensen misbruiken en vervuilen de omgeving waarin ze wonen en jagen er allerlei grondstoffen in een ongekend hoog tempo doorheen. In deze reeks kun je lezen hoe je een bijdrage kunt leveren aan een beter milieu, niet alleen bij jou in de buurt maar ook elders ter wereld.

Bergen
Ongeveer 20 procent van het bewoonbare aardoppervlak ligt meer dan 1000 meter boven zeeniveau. Het merendeel hiervan bestaat uit bergen. De leefomstandigheden in bergen zijn buitengewoon zwaar. Steile hellingen en extreme koude kunnen het leven in de bergen moeilijk maken voor mensen, dieren en planten. De bewoners van bergstreken hebben in de loop der tijd echter slimme manieren bedacht om er het beste van te maken.
Bergen en bergvolken worden op allerlei manieren bedreigd: door veranderingen in het milieu en de samenleving, oorlog, toerisme, en de activiteiten van mensen die niet begrijpen hoe kwetsbaar het natuurlijk evenwicht in bergachtige streken is. Maar het is nog niet te laat en het voorbeeld van bergvolken kan ons helpen nieuwe manieren te vinden om deze waardevolle gebieden te redden.
 

De Noordpool
De Noordpool bestaat uit een enorme oceaan, grotendeels bedekt met ijs, en bevroren land zonder bomen. Op het land wordt de noordpool begrensd door een brede gordel bossen die rond de wereld loopt.
Er leven al meer dan 20.000 jaar mensen op de noordpool. In de afgelopen 200 jaar is hun leefwijze veranderd door de komst van onderzoekers en handelaren uit landen ten zuiden van de pool. Dit boek bespreekt de leefwijze van de volken in deze ongastvrije wildernis. Hoe slagen ze erin te overleven, en welke veranderingen heeft hun land ondergaan?
 

Dieren in het wild
Dit boek bespreekt de gevolgen die het gedrag van mensen op in het wild levende dieren heeft. Overal waar mensen wonen worden in het wild levende dieren gedood, worden dieren en planten het slachtoffer van milieuverontreiniging en wordt hun leefgebied verwoest. Door de groeiende wereldbevolking neemt bovendien de druk op planten en dieren toe.
Het voortbestaan van dieren en planten is geen vanzelfsprekende zaak meer. In dit boek kun je lezen hoe je een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld voor plant en dier, niet alleen bij jou in de buurt, maar ook elders op de wereld.
 

Land
Menselijke activiteiten veranderen het aangezicht van de aarde. Mensen misbruiken en vervuilen de omgeving waarin ze wonen en jagen er allerlei grondstoffen in een ongekend hoog tempo doorheen.
Dit boek gaat nader in op de natuurlijke omgeving waarin we leven. Of dat nou vlak bij een woestijn is, in een stad of op vruchtbare kleigrond maakt niet uit, in die zin dat iedereen voor voedsel en onderdak afhankelijk is van datgene wat het land ons te bieden heeft. En met de wereldbevolking neemt ook de druk op het ons omringende land toe.
We kunnen niet meer doen alsof voedsel en onderdak iets vanzelfsprekends zijn. In dit boek kun je lezen hoe je een bijdrage kunt leveren aan een beter milieu, niet alleen bij jou in de buurt maar ook elders op de wereld.
 

Lucht en energie
Dit boek gaat over de lucht op aarde. Zonder lucht is er op aarde geen leven mogelijk Het boek bespreekt de verschillende energiebronnen die we gebruiken en gaat dieper in op het probleem van de luchtvervuiling en geeft aan wat daarvan de gevolgen zijn voor het leven op aarde.
Schone lucht is niet iets vanzelfsprekends meer. Het boek laat zien wat we, op nationaal en internationaal niveau, kunnen doen voor een beter milieu, vanuit het besef dat we eenvoudig niet zonder schone lucht kunnen.
 

Regenwouden
Het is moeilijk je een regenwoud voor te stellen als je er nog nooit geweest bent. De bomen zijn heel hoog en staan dicht op elkaar. Door de dichte begroeiing op de grond is het lastig rond te lopen. Het leven in het regenwoud is niet gemakkelijk. Voor de volken die er al generaties lang wonen is dat echter geen probleem. Zij hebben allerlei manieren bedacht om het beste uit het regenwoud te halen, zonder het regenwoud schade te berokkenen.
In de afgelopen 500 jaar hebben westerlingen met hun verkenningen en kolonisatie echter voor veranderingen gezorgd. Met hun zoektocht naar nieuwe natuurlijke rijkdommen, zoals goud, hout, rubber en land, hebben ze de regenwouden en hun bewoners in gevaar gebracht.
 

Water
Menselijke activiteiten veranderen het aangezicht van de aarde. Mensen misbruiken en vervuilen de omgeving waarin ze wonen en jagen er allerlei grondstoffen in een ongekend hoog tempo doorheen.
Dit boek behandelt allerlei aspecten van het kostbaarste vocht op aarde, met name de manier waarop water het leven van mens, dier en plant voor een groot deel bepaalt. Terwijl inwoners van de rijkere landen geen problemen meer hebben met water, worden mensen in minder rijke landen geteisterd door droogten, overstromingen en epidemien, ontstaan door een teveel of een tekort aan water.
We kunnen niet meer doen alsof water iets vanzelfsprekends is. In dit boek kun je lezen hoe je een bijdrage kunt leveren aan schoner water in een beter milieu, niet alleen bij jou in de buurt maar ook elders op de wereld.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054953661 AIG401 Water 14.00
9789054953678 AIG402 Land 14.00
9789054953258 AIG403 Dieren in het wild 14.00
9789054953265 AIG404 Lucht en energie 14.00
9789054956853 AIG405 Bergen 14.00
9789054956860 AIG406 Woestijnen 14.00
9789054956846 AIG407 De Noordpool 14.00
9789054956839 AIG408 Regenwouden 14.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden