Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

Het Weer

Het Weer
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • in kleur
  • geïllustreerd
  • hardcover
  • min. 24 blz. max. 48 blz.
  • incl. woordenlijst

Meer weten over het weer
Hoe beïnvloedt het weer ons en het milieu? En hoe maken we gebruik van verschillende weertypen? Welke extreme weersomstandigheden bestaan er? Hoe gedragen dieren zich bij kou of hitte? En waar blijft de zon 's nachts? Antwoorden op deze vragen vinden uw leerlingen in de leesserie Het Weer. Elk deel belicht een bepaald weertype. Met kleurrijke foto’s en illustraties worden eenvoudige wetenschappelijke en geografische begrippen uitgelegd.

Voor welke leerlingen is de leesserie Het weer?
De leesboeken zijn geschikt voor leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar.

Uit welke boeken bestaat de leesserie Het weer?
De leesserie bestaat uit de volgende boeken:
- Regen
- Sneeuw
- Wind
- Zon

Elke titel bevat aan het eind knutseltips en een pagina met tips voor leerkrachten (en ouders), zodat kinderen optimaal plezier hebben van de boeken.

Over Corona leesboeken
De leesserie Het Weer is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. De boeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp. Bovendien zijn de leesboeken zeer rijk geïllustreerd.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven!
Juist bij taalzwakke leerlingen vergroot u de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Corona boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Corona leesboeken een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054958727 HW101 Regen 12.00
9789054958697 HW102 Sneeuw 12.00
9789055660971 HW103 Zon 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden