Informatief Lezen

Ons aanbod: Voeding

Mijn eerste docuboek - lichaam en sport

Mijn eerste docuboek - lichaam en sport
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn eerste docuboek'
  • hardcover
  • in kleur
  • 24 blz.
  • incl. woordenlijst

Mijn lichaam en sport
De leesserie Mijn lichaam en sport gaat over sporten en activiteiten waar veel jonge leerlingen van genieten. Elk leesboek beschrijft hoe ons lichaam op verschillende soorten lichaamsbeweging reageert en wat de sociale aspecten en veiligheidsaspecten van een sport zijn. Er is ook aandacht voor het eten van gezond voedsel en het drinken van water om het lichaam fit en sterk te houden.

Waaruit bestaat Mijn lichaam en sport?
De serie bevat de volgende leesboeken:
- Voetbal
- Turnen
- Dansen
- Zwemmen
- Fietsen

 

 Voorbeelden uit Zwemmen (klik op de afbeelding voor een vergroting):Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Mijn lichaam en sport maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boekenvoor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. Er zijn nu een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.
Voorbeelden uit Fietsen (klik op de afbeelding voor een vergroting):

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055666959 MED222 Dansen 12.00
9789055666966 MED223 Zwemmen 12.00
9789055666973 MED224 Fietsen (als sport) 12.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden