Informatief Lezen

Ons aanbod: Voeding

Prikbord - Gezond eten

Prikbord - Gezond eten
Informatie Leeftijd: van 4 tot 9
  • uit de serie 'Prikbord'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 25 blz.
  • incl. lesmateriaal bij de serie

Informatieve leesserie over gezond eten
Hoe eet ik gezond? Welke voedingsstoffen zijn belangrijk? Waarom is het goed om iedere dag groente en fruit te eten? In de leesserie Gezond eten komen leerlingen meer te weten over verschillende voedingsmiddelen.
In de leesserie vinden leerlingen veel praktische informatie om zelf gezond te (gaan) eten. De boeken hebben een harde kaft en zijn voorzien van kleurrijk, eigentijds beeldmateriaal. De titels vormen, naast dat ze geschikt zijn als leesboek, ook een prima basis bij de voorbereiding van een eerste spreekbeurt.

Waaruit bestaat de leesserie Gezond?
De leesserie Gezond eten bevat de volgende leesboeken:
- Fruit
- Granen en zaden
- Groenten
- Vlees en eiwitten
- Melk en kaas


Wat biedt Prikbord?
De leesserie Gezond eten is een Prikbord leesserie. Prikbord biedt tientallen boeken voor informatief lezen voor jonge lezers. Deze boeken  zijn alom bekend als de Corona boeken voor informatief lezen. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor gesprekken of spreekbeurtjes rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Prikbord geschikt?
Prikbord-boeken zijn in de eerste plaats geschikt voorleerlingen van het 1de, 2de en 3de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken al voor kleuters geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Met Prikbord kunt u kinderen voor het eerst kennis laten maken met uiteenlopende onderwerpen. Zo maken ze kennis met een aantal vormen van levende en niet levende wezens in bepaalde gebieden en kunnen ze lezen hoe ze kunnen bijdragen aan een schoner milieu.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Prikbord-boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Prikbord een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055667222 PRB179 Fruit 11.00
9789055667239 PRB180 Granen en zaden 11.00
9789055668083 PRB181 Vlees en eiwitten 11.00
9789055668106 PRB183 Groenten 11.00
9789055668090 PRB182 Melk en kaas 11.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden