Informatief Lezen

Ons aanbod: Geschiedenis

Mijn eerste docuboek - Het leven en werk van...

Mijn eerste docuboek - Het leven en werk van...
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 32 blz. per deel
  • incl. woordenlijst

Het leven en werk van...
De leesserie Het leven en werk van... gaat over enkele van de grootste kunstenaars van de geschiedenis. In elk boek wordt ingegaan op gebeurtenissen uit het leven van de kunstenaar die zijn werk hebben beïnvloed.

Waaruit bestaat de serie Het leven en werk van:
De leesserie bevat de volgende leesboeken:

Vicent van Gogh
Wat schilderde Van Gogh? Waar werd hij geboren? Wanneer sneed hij zijn oor af? Leerlingen lezen in dit boekje van alles over deze Nederlandse kunstschilder, aan de hand van zijn levensverhaal wordt er verteld over de schilderijen die hij schilderde.

Rembrandt van Rijn
Waar werd Rembrandt geboren? Hoeveel broers en zussen had hij? Door het lezen van dit boekje zullen leerlingen alles over Rembrandt van Rijn en zijn werk leren.

Pablo Picasso
Waar werd Picasso geboren? Wat schilderde hij in zijn blauwe periode? Wat zijn kubistische schilderijen? Dit boekje vertelt een mooi verhaal over de Spaanse kunstenaar, de periodes die hij doormaakte en de stijlen die hij gebruikte.

Salvador Dali
Waar werd Salvador Dalí geboren? Waarom verhuisde hij naar Parijs? Wat voor werken maakte hij? Leerlingen zullen in dit boekje antwoorden op deze vragen krijgen. Ook maken zij kennis met het surrealisme en de droomwereld van Dalí.

Leonardo da Vinci
Wat betekent 'da Vinci'? Van wie leerde Leonardo schilderen? Wanneer werd hij geboren? In dit boekje kan gelezen worden hoe Leonardo da Vinci van klein jongetje opgroeide naar beroemd kunstenaar. Natuurlijk worden zijn werken, waaronder de Mona Lisa, uitgebreid besproken.

Michelangelo Buonarroti
Waar werd Michelangelo geboren? Hoelang deed hij over het schilderen van de Sixtijnse Kapel? Was Michelangelo alleen schilder? Naast antwoorden staat er nog veel meer informatie in dit boekje over de Italiaanse kunstenaar en zijn vaak religieuze werken.

Pieter Breugel
Wanneer werd Breughel geboren? Welke plaatsen bezocht hij? Waren zijn schilderijen altijd populair? Leerlingen zullen lezen en leren over het leven van Pieter Breughel, de reizen die hij maakte en de schilderijen die hij schilderde.

Auguste Rodin
Wie was Auguste Rodin? Wanneer leefde hij? Waar werkte hij aan zijn beelden? In dit boekje maken leerlingen kennis met de, voor velen onbekende, Franse Kunstenaar. Veel van zijn levensechte beeldhouwwerken worden laten zien en besproken.

Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Het leven en werk van... maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. Er zijn een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055661107 MED143 Leonardo da Vinci 12.00
9789054955320 MED144 Pieter Breughel 12.00
9789054955313 MED145 Buonarotti Michelangelo 12.00
9789054955382 MED146 Auguste Rodin 12.00
9789054955375 MED147 Rembrandt van Rijn 12.00
9789054959489 MED148 Pablo Picasso 12.00
9789054959472 MED149 Salvador Dali 12.00
MED07 Het Leven en Werk van, MED (serie 7d.) 75.60

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden