Informatief Lezen

Ons aanbod: Geschiedenis

Technologie in de oudheid

Technologie in de oudheid
Informatie Leeftijd: van 10 tot 14
  • als thema hebben we geschiedenis en wetenschap in de aanbieding!
  • een echte aanrader om te lezen
  • Je zult versteld staan wat er toen al uitgevonden werd
  • bevat ook mooie foto's

In Technologie in de oudheid lezen kinderen van 11 jaar en ouder over de uitvindingen van volkeren die honderden en duizenden jaren geleden leefden. De oude Grieken bijvoorbeeld onderzochten al hoe de wereld in elkaar zat. Zij waren de grondleggers van onze geneeskunde, wiskunde en sterrenkunde. Ze bouwden klokken, maar ook de eerste vuurtoren, de eerste scheepslift, de eerste stoommachine en de eerste computer. En de Romeinen waren de uitvinders van beton en cement, de waterleiding, de wc en de vloerverwarming.
Bij het woord technologie denken wij aan onze eigen digitale tijd en aan de toekomst. Maar veel technische uitvindingen en vernieuwingen die wij nog altijd gebruiken, hebben we overgenomen van oude beschavingen.

De Grieken
Wie waren de eerste wetenschappers ter wereld? De oude Grieken! De Grieken onderzochten als eersten hoe de wereld in elkaar zat. Ze ontdekten van alles op het gebied van de geneeskunde, de wiskunde en de sterrenkunde. Het waren echte uitvinders. Ze bouwden vuurtorens, scheepsliften, klokken, de eerste stoommachine en de eerste computer. In De Grieken lees je over hun uitvindingen.

Het oude Egypte
Het oude Egypte is beroemd om zijn mummies, piramides en hiërogliefen. Maar de oude Egyptenaren maakten ook handig gebruik van de jaarlijkse overstromingen van de rivier de Nijl. Ze bedachten een heel nauwkeurige kalender. Ook waren ze goed in wiskunde. Ze wisten ze al hoe ze allerlei ziekten moesten behandelen. Ze maakten geweven stoffen in prachtige kleuren, en voorwerpen van glas en metaal. In Het oude Egypte lees je over hun uitvindingen.

Het oude China
De oude Chinezen ontdekten hoe je van gesmolten ijzer voorwerpen en gereedschappen kunt gieten. De eerste rekenmachines waren ook een Chinese uitvinding, net als de boekdrukkunst, munten en papiergeld, de kruiwagen en het buskruit, dat ze vooral gebruikten voor vuurwerk. De oude Chinezen maakten ook verfijnd porselein en zijden stoffen, die ze verkochten naar het Midden-Oosten en Europa. In Het oude China lees je over hun uitvindingen.

Mesopotamië
Mesopotamië is de oude naam van een gebied in Irak. Hier ontstonden de eerste steden en staten van de wereld. De volkeren in Mesopotamië bedachten de voorloper van ons alfabet en waren goed in sterrenkunde. Ze verdeelden de dag in uren, minuten en seconden, de voorloper van onze klok. Ze maakten als eersten voorwerpen van metaal en van glas. In Mesopotamië lees je over hun uitvindingen.wrijving.
 

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789461753212 CNBTIO002 De Grieken 20.95
9789461753236 CNBTIO004 Het oude Egypte 20.95
9789461753243 CNBTIO005 Het oude China 20.95
9789461753250 CNBTIO006 Mesopotamië 20.95
7436956496452 CNSTIO0A0 Technologie in de oudheid (serie 4d.) 75.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden