Informatief Lezen

Ons aanbod: Geschiedenis

Het verhaal van...

Het verhaal van...
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16

In deze serie komen belangwekkende en schokkende gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis aan bod.
Verschillende van deze gebeurtenissen zijn van grote invloed geweest op de wereldgeschiedenis en hebben bijna allemaal geleid tot nieuwe verschrikkingen. In de titels die daarop betrekking hebben wordt dan ook uitgebreid ingegaan op de gevolgen.

 

11 september 2001
De terroristische aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon op 11 september 2001 kostten aan bijna 3000 mensen het leven en waren een keerpunt in de wereldgeschiedenis.

Auschwitz
Tussen maart 1942 en januari 1945 werden minimaal 1,5 miljoen mensen systematisch, in koelen bloede, vermoord in Auschwitz. Midden in Europa, midden in de 20ste eeuw, hielpen schijnbaar alledaagse mensen, die een alledaags leven leidden, bij dit gruwelijke werk.
Hoe kon dit gebeuren?
"In minder dan 10 minuten waren alle gezonde mannen uitgezocht. Van meer dan 500 anderen leefde er twee dagen later niemand meer." Primo Levi
"Toen ze ons bevolen ons uit te kleden voelden we ons net dieren. De mannen liepen rond en lachten en gluurden naar ons. Ik wilde dat de grond onder me zich zou openen en me op zou slokken." Lily Malnick
"Tegen de tijd dat ze ons 's nachts terugstuurden naar de barakken konden we amper kruipen. Maar we moesten laten zien dat we nog konden lopen, dat we sterk genoeg waren om ook de volgende dag weer aan te kunnen." Fritzie Fritshall
"De crematoria deden 24 uur per dag hun werk. Op het laatst werden mensen levend in de vlammen gegooid. Op n dag vermoordde de SS 24.000 mensen." Anita Lasker-Wallfisch 

D-Day, 6 juni 1944
D-Day vertelt het dramatische verhaal van een van de grootste en zorgvuldigst geplande overzeese invasies in de oorlogsgeschiedenis. We volgen de Britse, Canadese en Amerikaanse soldaten die het Kanaal overstaken in landingsvaartuigen en zich, tegenover een veel grotere legermacht, een weg vochten naar de Normandische stranden.
Het boek beschrijft gedetailleerd de betrokken personen en de landingen op de nu beroemde stranden: Sword, Juno, Gold, Omaha en Utah. Verder komen het belang van D-Day en de gevolgen ervan op het verloop van het laatste oorlogsjaar aan bod.

De Eerste Wereldoorlog
De Eerste Wereldoorlog was de voedingsbodem voor de vele conflicten die plaats zouden vinden in de roerige twintigste eeuw. In geen enkele oorlog waren eerder zoveel landen betrokken, werden op de meest vreselijke manieren zoveel jongemannen gedood of verwond of ging vrijwel een gehele generatie verloren. Met behulp van feiten en gebruik makend van dagboeken, gedichten, brieven en fotos wordt in dit boek het verhaal van de Eerste Wereldoorlog verteld, waarbij stil wordt gestaan bij de vele oorzaken, het gewelddadige verloop en de tragische nasleep van deze verschrikkelijke oorlog.

De Holocaust
Tijdens de Nazi-Holocaust zijn meer dan 10 miljoen mensen vermoord. In dit boek lees je hoe dat heeft kunnen gebeuren.

De Tweede Wereldoorlog
De Tweede Wereldoorlog was een reusachtige strijd tegen het fascisme en de onderdrukking, die zich in het midden van de 20ste eeuw gedurende zes bloedige jaren voltrok.
In geen enkele oorlog werd in zoveel uithoeken van de wereld gevochten, werd een dergelijke enorme industrile mobilisatie afgekondigd, of werden zoveel onschuldige mensen systematisch vermoord.
Met behulp van feiten en gebruikmakend van dagboeken, gedichten, brieven en fotos wordt in dit boek het verhaal van de Tweede Wereldoorlog verteld, waarbij stil wordt gestaan bij de vele oorzaken, het gewelddadige verloop en de tragische nasleep van deze verschrikkelijke oorlog.

Egyptische Mummies
De mummies van het Oude Egypte hebben mensen al eeuwenlang gefascineerd. Iedereen heeft weleens gehoord van de vloek van de mummie en heeft wel eens een mummie een rol zien spelen in een horror- of lachfilm. Maar dergelijke beelden zijn ver bezijden de waarheid.
In dit boek maak je kennis met zeven mummies uit verschillende tijdperken van de Egyptische geschiedenis. Doordat van deze overledenen de namen bekend zijn en de tijd waarin zij leefden, wordt ook een beeld gegeven van de historische ontwikkeling in het Oude Egypte en tegelijk van levens van individuele mensen.

Hiroshima
Op 6 augustus 1945 vloog de Amerikaanse bommenwerper Enola Gay over de Japanse stad Hiroshima en liet voor het eerst in de geschiedenis een atoombom vallen. In dit boek wordt het verhaal achter de bom verteld: hoe de bom in het geheim werd ontwikkeld, welke wetenschappers er bij betrokken waren, de politieke spanningen, en de directe en langetermijngevolgen voor de inwoners van Hiroshima. Ook komt aan bod welke invloed atoomkracht heeft gehad op de wereld na 1945, tot op de dag van vandaag.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054954507 HVV501 Egyptische Mummies 13.00
9789054956594 HVV503 De Eerste Wereldoorlog 13.00
9789054956273 HVV504 Auschwitz 13.00
9789054953487 HVV505 De Holocaust 13.00
9789054958000 HVV506 11 september 2001 13.00
9789054957911 HVV507 De Tweede Wereldoorlog 13.00
9789054958284 HVV508 Hiroshima 13.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden