Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Leespakket 2de-3de leerjaar (50-delig)

Leeftijd: van 4 tot 12
Leespakket 2de-3de leerjaar (50-delig)

 

01. De bosuil [uit ‘Speuren in de natuur’]

Weet jij hoe je een pasgeboren uil noemt? Hoe een bosuil een muis vangt? Wat een braakbal is? In dit boek lees je hoe bosuilen leven. Bekijk ze maar eens goed op de grote foto’s! Ga je mee speuren in de natuur?

02. De merel [uit Speuren in de natuur’]

Weet jij waarom merels bijna nooit vechten? Hoe een pasgeboren merel eruitziet? Wat merels in de winter eten? In dit boek lees je hoe merels leven. Bekijk ze maar eens goed op de grote foto’s! Ga je mee speuren in de natuur?

03. Konijn of haas? [uit ‘Ontdek de verschillen’]

Ontdek de verschillen is een serie boeken over dieren die op elkaar lijken... en soms worden verward. Toch zijn er verschillen: in hoe zet eruitzien en hoe ze doen. In dit boek lees je over de verschillen tussen een konijn en een haas. Kijk ook goed naar de foto’s!

 04. Krokodil of alligator? [uit ‘Ontdek de verschillen’]

Ontdek de verschillen is een serie boeken over dieren die op elkaar lijken... en soms worden verward. Toch zijn er verschillen: in hoe ze eruitzien en hoe ze doen. In dit boek lees je over de verschillen tussen een alligator en een krokodil. Kijk ook goed naar de foto’s!

 05. De levensloop van een kikker [uit ‘Uit een ei!’]

In de serie Uit een ei! lees je over het leven van dieren die uit een ei of een eitje komen. Dit boek gaat over kikkers. Jij groeit in jouw leven steeds groter. Maar een kikker verandert helemaal: van een kikkervisje tot een kikker die kan ademen op het land. Je komt veel bijzonders te weten. Bijvoorbeeld dat kikkers prooien vangen met hun lange tong! Na het lezen van dit boek kijk je met andere ogen naar kikkers.

 06. De levensloop van een vlinder [uit ‘Uit een ei!’]

In de serie Uit een ei! lees je over het leven van dieren die uit een ei of een eitje komen. Dit boek gaat over vlinders. Jij groeit in jouw leven steeds groter. Maar een vlinder verandert een paar keer helemaal: van rups naar pop, en van pop naar vlinder. Je komt veel bijzonders te weten. Bijvoorbeeld dat er rupsen bestaan die 27 duizend keer hun eigen gewicht eten! Na het lezen van dit boek kijk je met andere ogen naar vlinders.

 07. IJsberen [uit ‘Dieren in gevaar’]

IJsberen leven op de Noordpool. Ze wegen wel 700 kilo en eten vooral zeehonden. Helaas zijn er steeds minder ijsberen. Hoe kunnen wij ze helpen overleven?

 08. Bengaalse tijgers [uit ‘Dieren in gevaar’]

In de bossen van Zuid-Azië leven nog enkele Bengaalse tijgers. Met hun machtige lijven sluipen ze door het bos. Er zijn steeds minder Bengaalse tijgers. Hoe kunnen wij ze helpen overleven?

09. Naar het bos in de winter [uit ‘De boswachterclub’]

Welkom in het bos! Daar is altijd iets te beleven. In elk seizoen ziet het bos er anders uit. In dit boek lees je over de dieren en planten die je in de winter in het bos vindt. Wat kun je dan in het bos zien, ruiken, horen en ontdekken? Waar wacht je nog op? Trek het bos in, ontdek de natuur en ga zelf aan de slag met de leuke knutselactiviteiten en onderzoekjes.

 10. Naar het bos in de herfst [uit ‘De boswachterclub’]

Welkom in het bos! Daar is altijd iets te beleven. In elk seizoen ziet het bos er anders uit. In dit boek lees je over de dieren en planten die je in de herfst in het bos vindt. Wat kun je dan in het bos zien, ruiken, horen en ontdekken? Waar wacht je nog op? Trek het bos in, ontdek de natuur en ga zelf aan de slag met de leuke knutselactiviteiten en onderzoekjes. Veel plezier!

 11. Naar het bos in de zomer [uit ‘De boswachterclub’]

Welkom in het bos! Daar is altijd iets te beleven. In elk seizoen ziet het bos er anders uit. In dit boek lees je over de dieren en planten die je in de zomer in het bos vindt. Wat kun je dan in het bos zien, ruiken, horen en ontdekken? Waar wacht je nog op? Trek het bos in, ontdek de natuur en ga zelf aan de slag met de leuke knutselactiviteiten en onderzoekjes.

 12. Naar het bos in de lente [uit ‘De boswachterclub’]

Welkom in het bos! Daar is altijd iets te beleven. In elk seizoen ziet het bos er anders uit. In dit boek lees je over de dieren en planten die je in de lente in het bos vindt. Wat kun je dan in het bos zien, ruiken, horen en ontdekken? Waar wacht je nog op? Trek het bos in, ontdek de natuur en ga zelf aan de slag met de leuke knutselactiviteiten en onderzoekjes.

 13. Gefopt! [uit ‘In de roos DUO’]

 Is het een uil? Is het een vis? Nee, gefopt! Maar wat is het dan wel?

 14. Kunnen vissen vliegen? [uit ‘In de roos DUO’]

 Dieren doen soms gekke dingen. Ontdek wat ze doen. En waarom!

15. Dierenplas!

Hoeveel liter plas past er in de blaas van een olifant? Waarom plassen ratten op hun eten? En zijn er ook dieren die nooit hoeven te plassen? In dit boek ontdek je van alles over dierenplas. Van supersnelle muizenplas tot kreeftenplasjes van verliefde vrouwtjes.
Dierenplas! Weet jij welk beest dit was? staat in de Tip 25 Makkelijk Lezen 2020!
De Makkelijk Lezen Tip 25 wordt samengesteld met medewerking van Probiblio, een dyslexiespecialist, diverse kinderboekenwinkels en uitgeverijen. Ook lezers, leerkrachten en ouders kunnen hun tips mailen. Het is een verzameling boeken die aantrekkelijk zijn voor kinderen die niet zo graag uit zichzelf een boek pakken. De lijst bevat o.a. boeken met weetjes, graphic novels, moppenboeken en informatieve boeken en zijn geschikt voor de leeftijd 7 t/m 12 jaar. De titels zijn toegankelijk, uitnodigend en recent uitgebracht.

 16. Zoogdieren [uit ‘Soort bij soort in het dierenrijk’]

Honden, olifanten, dolfi jnen en beren: het zijn allemaal zoogdieren. Maar waaraan herken je nu eigenlijk een zoogdier? In dit boek lees je het. En ook: • welk zoogdier maar zo’ n honderd haren heeft; • hoe jonge stokstaartjes leren wat ze moeten doen bij gevaar; • welk dier ondersteboven hangt als hij slaapt...en nog veel meer!

 17. Vissen [uit ‘Soort bij soort in het dierenrijk’]

Haaien, roggen, forellen en zeepaardjes: het zijn allemaal vissen. Maar waaraan herken je nu eigenlijk een vis? In dit boek lees je het. En ook: • hoe vissen onder water ademen; • waarom sommige vissen kunnen vliegen; • waar een clownvis goed kan schuilen... en nog veel meer!

18. Reptielen [uit ‘Soort bij soort in het dierenrijk?’]

Slangen, hagedissen, krokodillen en schildpadden: het zijn allemaal reptielen. Maar waaraan herken je nu eigenlijk een reptiel? In dit boek lees je het. En ook: • waarom een kameleon een kleverige tong heeft; • hoe een woestijnhagedis zijn pootjes koel houdt; • wat het grootste reptiel op aarde is...en nog veel meer!

 19. Auto’s [uit ‘Hoe zit het in elkaar?’]

Er zijn heel veel verschillende auto’s. Een Ford model T is een auto van 100 jaar geleden. Nu zie je steeds meer elektrische auto’s rijden. En heb je wel eens een terreinwagen, een limousine of een supercar voorbij zien komen? Wat kunnen deze auto’s allemaal, en hoe zitten ze in elkaar? In dit boek staan duidelijke tekeningen van vijf auto’s. Die zie je van binnen, met de belangrijke onderdelen en hun namen. En je leest hoe alles werkt!

 20. Werkvoertuigen in de bouw [uit ‘Hoe zit het in elkaar?’]

Je ziet ze vast wel eens: grote machines die bezig zijn met een klus op een bouwplaats. Een graafmachine, een bulldozer of een wiellader. Wat kunnen deze ‘werkvoertuigen’ allemaal, en hoe zitten ze in elkaar? In dit boek staan duidelijke tekeningen van vijf werkvoertuigen in de bouw. Die zie je van binnen, met de belangrijke onderdelen en hun namen. En je leest hoe alles werkt!

21. Luchtballonnen [uit ‘Vliegende varkens’]

In dit boek lees je van alles over luchtballonnen. Hoe komen ze in de lucht? Kunje sturen in een luchtballon? Je leert het van instructeur Porki. Kom los van de grond, reis mee en haal je brevet! 3... 2... 1... Opstijgen maar!

 22. Dit doe je met een helling [uit ‘Slimme techniek’]

Wat is een helling? De weg op een heuvel, een trap en zelfs een glijbaan! Wat doe je met een helling? Lees erover in dit boek. Doe het proefje. Kijk dan om je heen. Opeens zie je overal een helling!

 23. Dit doe je met een schroef [uit ‘Slimme techniek’]

Je schroeft twee planken op elkaar, de deksel op een pot... of bouten in een brug! Lees erover in dit boek. Doe het proefje. Kijk dan om je heen. Opeens zie je overal een schroef!

 24. Pompeï [uit ‘Graven naar het verleden’]

In de serie Graven naar het verleden lees je over bijzondere vondsten uit de geschiedenis. In dit boek lees je over Pompeï in Italië. Ontdek hoe deze stad werd overvallen door een vulkaanuitbarsting. En wat onderzoekers honderden jaren later onder een dikke laag as aantroffen. Met bijzondere foto’s en interessante weetjes! Graven naar het verleden is een boeiende leesserie over belangrijke ontdekkingen uit vroegere tijden. De boeken zijn geschreven op een toegankelijk leesniveau met korte zinnen en alledaagse woorden. De mooie foto’s verduidelijken de tekst. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd.

 25. De graftombe van Toetanchamon [uit ‘Graven naar het verleden’]

In de serie Graven naar het verleden lees je over bijzondere vondsten uit de geschiedenis. In dit boek lees je over het graf van farao Toetanchamon in Egypte. Ontdek hoe onderzoekers de graftombe met de mummie in de woestijn vonden. En welke schatten zij in het graf aantroffen. Met bijzondere foto’s en interessante weetjes! Graven naar het verleden is een boeiende leesserie over belangrijke ontdekkingen uit vroegere tijden. De boeken zijn geschreven op een toegankelijk leesniveau met korte zinnen en alledaagse woorden. De mooie foto’s verduidelijken de tekst. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd.

 26. Het einde van de dinosaurussen [uit ‘Dino-onderzoekers’]

Miljoenen jaren geleden leefden er dinosaurussen op aarde. Nu zijn ze er niet meer. Wat is er met ze gebeurd? Wetenschappers onderzoeken dat. Je leest het in dit boek.

27. Fossielen van dinosaurussen [uit ‘Dino-onderzoekers’]

Hoe lang geleden leefde de Tyrannosaurus rex? Hoe weet je wat de dinosaurussen aten? Waarom vind je wel botten van een dinosaurus, maar nooit het lichaam? Wetenschappers onderzoeken dat. Je leest het in dit boek

 28. Thuis 

Wat is een huis? Je kunt erin schuilen, slapen, groeien en leuke dingen doen, zoals een boek lezen. Maar er zijn heel veel verschillende huizen in de wereld. Ga mee op wereldreis en ontdek bijzondere huizen!

 29. Mijn familie komt uit Syrië [uit ‘Mijn familie komt uit…’]

In Syrië is een oorlog aan de gang. Veel mensen vluchten daarom naar een veilig land. Maar wat weten we eigenlijk over Syrië? In de zomer geuren de steden naar jasmijn. In andere delen van het land is een woestijn. Daar leven wolven, hyena’s en slangen. Door het land stroomt een grote rivier. Het water is heel belangrijk voor de boeren. Samen eten is in Syrië belangrijk. Mensen in Syrië zijn heel gastvrij. Lees je mee?

30. Mijn familie komt uit Eritrea [uit ‘Mijn familie komt uit…’]

Salma is geboren in Eritrea. Dat is een land in Afrika. Haar vader is gevlucht. Daarom woont het gezin nu in Nederland. De opa en oma en ooms en tantes wonen nog wel in Eritrea. Salma weet nog goed hoe het daar is. Er zijn minder hoge flats en op school moet je vaak een uniform aan. Eten mag in Eritrea met je handen. Dat is fijner dan met mes en vork, vindt Salma.

 31. Mijn famillie komt uit Marokko [uit ‘Mijn familie komt uit…’]

De opa van Samira kwam ooit naar Nederland om te werken. Hij en zijn vrouw zijn hier altijd blijven wonen met hun kinderen en kleinkinderen. Samira gaat soms in de zomer naar Marokko, omdat daar nog familie woont. In dit boek vertelt ze over het land. Ze vertelt ook over de school waar haar tante les geeft. Als Samira terugkomt uit Marokko zijn haar voeten versierd met henna.

 32. 112 … de brandweer svp! [uit ‘Rekenavonturen’]

Droom jij ervan om BRANDWEERMAN OF -VROUW te worden? Als je branden wilt blussen en mensen wilt redden, moet je goed kunnen rekenen.
In dit boek:
- leer je veel over de brandweer;
- ontdek je met welke rekenvragen de mensen bij de brandweer te maken krijgen;
- oefen je rekensommen die je bij de brandweer moet oplossen.

33. Graven naar dino’s [uit ‘Rekenavonturen’]

Droom jij ervan om onderzoek te doen naar dinosaurussen en PALEONTOLOOG te worden?
Als je veel wilt leren over dino’s, moet je goed kunnen rekenen.
In dit boek:
- leer je veel over dinosaurussen;
- ontdek je met welke rekenvragen een paleontoloog te maken krijgt;
- oefen je rekensommen die je als paleontoloog moet oplossen.

34. Onderweg naar Mars [uit ‘Rekenavonturen’]

Droom jij ervan om ASTRONAUT te worden?
Als je de ruimte wilt verkennen, moet je goed kunnen rekenen.
In dit boek:
- leer je veel over de ruimte;
- ontdek je met welke rekenvragen een astronaut te maken krijgt;
- oefen je rekensommen die je als astronaut moet oplossen.

 35. Werken in de dierentuin [uit ‘Rekenavonturen’]

Droom jij ervan om DIERENVERZORGER te worden?
Als je dieren wilt verzorgen in de dierentuin, moet je goed kunnen rekenen.
In dit boek:
- leer je veel over het werk in de dierentuin;
- ontdek je met welke rekenvragen een dierenverzorger te maken krijgt;
- oefen je rekensommen die je als dierenverzorger moet oplossen.

36. Mijn vriendin heeft dyslexie [uit ‘Bijzondere vrienden’]

Mijn vriendin Anna heeft dyslexie. Ze kan niet zo goed lezen. Maar ze is erg handig met techniek. We spelen samen en helpen elkaar met huiswerk. In dit boek lees je over ons!

 37. Mijn vriend heeft ADHD [uit ‘Bijzondere vrienden’] 

Mijn vriend Rob heeft ADHD. Hij is nogal druk. We zitten samen op basketbal, houden van moppen en proberen steeds iets nieuws uit. In dit boek lees je over ons!

38. Hannah maakt nieuwe vrienden [uit ‘Een nieuw begin’]

Hanna is verdrietig. Haar beste vriendin verhuist naar een ander land. Ze waren ALTIJD samen. Krijgt Hanna ooit een nieuwe beste vriendin? De serie Een nieuw begin... maakt de angsten en zorgen van kinderen bespreekbaar, als ze met grote veranderingen in hun leven te maken krijgen. De herkenbare verhalen stellen ze gerust. En met de tips achterin kunnen ze aan de slag!

 39. Vliegt het?[uit ‘Fun met origami’]

In dit boek leer je allerlei vliegtuigen vouwen, zoals een straaljager, een vliegtuig met een zwaluwstraat, een deltavlieger en een rond zweefvliegtuig. Je krijgt duidelijke uitleg. Bij elke stap staat een plaatje: zo moet het er nu uitzien. Laat jij je uitdagen? Aan de slag!

 40. Stunts op wielen [uit ‘In de roos’]

Geniet van de kicks tijdens het fietsen, racen enskaten en ontdek enkele spectaculaire stunts opwielen, van tailwhips tot achterwaartse salto’s!

41. Feest! [uit ‘Fun met origami’]

In dit boek leer je versieringen voor de feestdagen vouwen, zoals een kerstboom met pompons, bloemetjes voor Divali en een griezelige lampion voor Halloween. Je krijgt duidelijke uitleg. Bij elke stap staat een plaatje: zo moet het er nu uitzien. Laat jij je uitdagen? Aan de slag!

 42. Ruimteavontuur [uit ‘Jij bent de held!’]

Met deze serie verzin je je eigen spannende avontuur. Kijk op elke bladzijde naar de plaatjes en kies wat je aan je verhaal wilt toevoegen. Er zijn HONDERDEN verschillende verhalen te vertellen. En die mag jij bedenken.

 43. Piratenavontuur [uit ‘Jij bent de held!’]

Met deze serie verzin je je eigen spannende avontuur. Kijk op elke bladzijde naar de plaatjes en kies wat je aan je verhaal wilt toevoegen. Er zijn HONDERDEN verschillende verhalen te vertellen. En die mag jij bedenken.

44. De aarde komt op!

“In 1968 vond de eerste bemande ruimtevlucht plaats waarbij de astronauten in een baan om de maan vlogen. Van daaruit fotografeerden zijn de opkomst van de aarde boven de maan.
Een beeld dat voor altijd de kijk van de mensen op onze aarde veranderde. Vanuit de ruimte zie je een aarde zonder grenzen, wat een eye-opener op een moment van oorlogen en verdeeldheid in de wereld.
Een prachtig prentenboek om zelf te lezen en over te praten met anderen. Wat betekent het dat de aarde een kleine bol is, zonder landsgrenzen, die in de ruimte zweeft?”

45. Kijk van een afstand [uit ‘In de roos DUO’]

Kijk eens naar het oog van een vlieg. Bekijk hem van steeds verder weg. Hoe ver kun je gaan? Wat zie je?

 46. Ruimteveren [uit ‘Vliegende varkens’]

In dit boek lees je van alles over ruimteveren (spaceshuttles). Hoe komen ze in deruimte? Wat moet je doen op de terugreis? Je leert het van instructeur Porki. Kom los van de grond, reis mee en haal je brevet! 3... 2... 1... Opstijgen maar!

 47. Van bloem naar honing [uit ‘Weet jij wat je eet?’]

Je eet vast weleens een boterham met honing … maar waar komt honing eigenlijk vandaan? Dat lees je in dit boek. Je leest hoe honing wordt gemaakt door honingbijen en hoe de imker de honing ‘oogst’ en in een pot doet. Je ontdekt ook waarom bijen zo belangrijk voor ons zijn!

 48. Van cacaoboon tot chocolade [uit ‘Weet jij wat je eet?’]

Je eet vast weleens een reep chocolade … maar waar komt chocolade eigenlijk vandaan? Dat lees je in dit boek. Je leest waar cacaobomen groeien, hoe de cacaobonen uit de vruchten gedroogd worden en hoe daar chocolade van gemaakt wordt. Je ontdekt ook wat ‘fairtrade’ betekent voor cacaoboeren in Afrika.

 49. Virussen [uit ‘Onder de microscoop’]

Deze spannende serie laat je kijken naar de allerkleinste levende wezens. Kijk mee door de microscoop en ontdek alle kleine wezens die om ons heen leven. Leer meer over bacteriën.virussen.schimmels en parasieten.
Wist je dat er heel veel bacteriën op het toetsenbord van een computer zitten? Welke virussen vliegen door de lucht? En wat leeft er op oud brood? Je moet wel een beetje een sterke maag hebben voor deze serie. Maar je komt van alles te weten over piepkleine wezens waar we allemaal mee samenleven.”

50. Parasieten [uit ‘Onder de microscoop’]

Deze spannende serie laat je kijken naar de allerkleinste levende wezens. Kijk mee door de microscoop en ontdek alle kleine wezens die om ons heen leven. Leer meer over bacteriën.virussen.schimmels en parasieten.
Wist je dat er heel veel bacteriën op het toetsenbord van een computer zitten? Welke virussen vliegen door de lucht? En wat leeft er op oud brood? Je moet wel een beetje een sterke maag hebben voor deze serie. Maar je komt van alles te weten over piepkleine wezens waar we allemaal mee samenleven.”

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
SNPLPK201 Leespakket 2de-3de leerjaar (50-delig) 695.50
Onderdeel van de reeks:

Leespakketten Informatief aan speciale pakketprijzen

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden