Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

PLUSpakket kleuters-1ste leerjaar (30-delig)

Leeftijd: van 4 tot 12
PLUSpakket kleuters-1ste leerjaar (30-delig)

 

01. Dinosaurussen uit het ei [uit ‘Dino-onderzoekers’]

Hoe groot was het ei van een maiasaura? Waarom legde een Citipati-vrouwtje haar eieren in een kring? Waarom vind je dinosaurus-eieren in een stuk steen? Wetenschappers onderzoeken dat? Je leest het in dit boek. 

02. Het einde van de dinosaurussen [uit ‘Dino-onderzoekers’] 

Miljoenen jaren geleden leefden er dinosaurussen op aarde. Nu zijn ze er niet meer. Wat is er met ze gebeurd? Wetenschappers onderzoeken dat. Je leest het in dit boek. 

03. Fossielen van dinosaurussen [uit ‘Dino-onderzoekers’]

Hoe lang geleden leefde de Tyrannosaurus rex? Hoe weet je wat de dinosaurussen aten? Waarom vind je wel botten van een dinosaurus, maar nooit het lichaam? Wetenschappers onderzoeken dat. Je leest het in dit boek

04. Werkvoertuigen in de bouw [uit ‘Hoe zit het in elkaar?’]

Je ziet ze vast wel eens: grote machines die bezig zijn met een klus op een bouwplaats. Een graafmachine, een bulldozer of een wiellader. Wat kunnen deze ‘werkvoertuigen’ allemaal, en hoe zitten ze in elkaar? In dit boek staan duidelijke tekeningen van vijf werkvoertuigen in de bouw. Die zie je van binnen, met de belangrijke onderdelen en hun namen. En je leest hoe alles werkt!

05. Werkvoertuigen op de boerderij [uit ‘Hoe zit het in elkaar?’]

Je ziet ze vast wel eens op de weg, of aan het werk op het land: grote voertuigen en machines die horen bij een boerderij. Een trekker, een quad of een maaidorser. Wat kunnen deze ‘werkvoertuigen’ allemaal, en hoe zitten ze in elkaar? In dit boek staan duidelijke tekeningen van vijf werkvoertuigen op de boerderij. Die zie je van binnen, met de belangrijke onderdelen en hun namen. En je leest hoe alles werkt!

06. Maan [uit ‘Corona AV+: Kijk eens omhoog’] 

De maan is een bol van steen. Hij draait een rondje om de aarde. Soms zie je een stukje van de maan. En soms zie je hem helemaal niet. Dit en meer kom je te weten in De maan. De maan is een boek uit de serie Kijk een omhoog... 

07. Planeten [uit ‘Corona AV+: Kijk eens omhoog’] 

De aarde is een planeet. Hij draait om de zon. Er zijn nog zeven andere planeten die om de zon draaien. Dit en meer kom je te weten in Planeten, een boek uit de serie Kijk eens omhoog... 

08. Sterren [uit ‘Corona AV+: Kijk eens omhoog’] 

Hoe komt het dat je een ster kunt zien? Hij geeft licht! De zon is ook een ster. Hij staat dicht bij de aarde. Dit en meer kom je te weten in het boek Sterren uit de serie Kijk eens omhoog ...

09. Zon [uit ‘Corona AV+: Kijk eens omhoog’] 

De zon is een grote bol van gas. Hij geeft warmte en licht. De zon zorgt ook voor wind en voor regen. Dit en meer kom je te weten in het boek De zon uit de serie Kijk eens omhoog..

10. Een huis bouwen [uit ‘Kijkdoos, 25-2’] 

Een huis bouwen is een hele klus. Er werken heel veel mensen aan mee. Een architect, metselaar, loodgieter en nog veel meer. Eerst wordt de vloer gemaakt, daarna de muren en het dak. Als het huis aan de buitenkant af is, gaat het werk binnen verder. Er komen kamers, een keuken, badkamer en een wc. Eindelijk is het huis af en kunnen er mensen in wonen! 

11. De oertijd [uit ‘Kijkdoos, 26-1’]

Heel lang geleden leefden er nog maar weinig mensen op aarde. Ze woonden in kleine groepen bij elkaar, in hutten en tenten. Die bouwden ze zelf. In landen met bergen woonden ze ook in grotten. De mannen jaagden op dieren. De vrouwen zorgden voor de kinderen en zochten naar bessen, zaden, noten en wortels om te eten. In dit boek lees je hoe de mensen toen leefden en hoe we dat weten.

12. De klok [uit ‘Kijkdoos, 26-2’]

Op een klok zie je hoe laat het is. Dat is heel handig want zo kun je afspraken maken. Hierdoor ben je op tijd op school of op zwemles. Maar hoe deden de mensen dat vroeger, toen er nog geen klokken waren? En welke klokken vonden ze daarna uit? In dit boek lees je over kerkklokken, slingerklokken, elektrische klokken en digitale klokken.

13. De eerste boeren [uit ‘Kijkdoos, 26-2’]

Heel lang geleden was de oertijd. In die tijd ontdekten mensen hoe ze eten konden laten groeien. En hoe ze dieren moesten verzorgen, zoals schapen, geiten en varkens. Deze mensen waren de eerste boeren. Ze bouwden hun eigen boerderijen en maakten potten van klei. In dit boek lees je hoe de eerste boeren leefden.

14. Ridders [uit ‘Kijkdoos, 23-2’ 

Ridders zijn stoer, ze wonen op een kasteel met een jonkvrouw. Een eerste kennismaking voor jonge kinderen met geschiedenis. Dit boek sluit goed aan bij elk thema over ridders en jonkvrouwen in de onderbouw 

15. Geld [uit ‘Kijkdoos, 23-1’] 

Een nieuwe sjaal, een mooie step… Wil je dat kopen in de winkel? Dan heb je geld nodig. Maar niet alleen spullen in de winkel kosten geld, ook voor de bioscoop of een dagje naar een pretpark moet je betalen. Zelfs water uit de kraan kost geld. In dit boekje lees je meer over geld. Je ziet hoe geld wordt gemaakt en je leest over sparen en lenen. 

16. Dino’s [uit ‘Kijkdoos, 22-1’]

Alle jonge kinderen zijn er dol op! Dino’s. Een eerste boek over dinosaurussen met duidelijke foto’s en tekeningen

17. Kunst [uit ‘Kijkdoos, 20-1’]

Een beeld, een tekening, een schilderij, een mooie foto. Het is allemaal kunst. Soms zie je meteen wat een kunstwerk voorstelt. Andere kunstwerken bestaan alleen uit vormen en kleuren. Naar kunst kun je kijken. In een museum, maar ook op straat. 

18. Poep [uit ‘Kijkdoos, 25-2’]

Iedereen doet het: poepen! De een doet het één keer per dag, de ander vaker of minder vaak. Maar waarom poepen we eigenlijk? En waar komt die poep vandaan? Poep is meestal bruin, maar ook wel eens rood, oranje of groen. Hoe komt dat? En wat kun je doen als je heel harde poep hebt? Of als je poep zo dun als water is?

19. Kleur in de natuur [uit ‘Kijkdoos, 25-2’]

Als je naar buiten gaat en je kijkt om je heen, valt het meteen op: wat is er veel kleur in de natuur! Bomen en planten, bloemen en dieren, de lucht en het water, alles heeft kleur. En in elk seizoen zie je andere kleuren. Insecten zijn vaak felgekleurd. Ook andere dieren hebben soms prachtige kleuren. Er is zelfs één dier dat zomaar van kleur kan veranderen. Lees en kijk gauw verder.

20. De sloot [uit ‘Kijkdoos, 27-1’]

Tussen weilanden, in bossen en langs wegen liggen vaak sloten. Als het regent stroomt het water de sloot in. Boeren gebruiken slootwater voor hun dieren en om het land te sproeien. Langs en in sloten groeien veel planten. Er leven ook allerlei dieren zoals vissen en kikkers. Bij sommige sloten kun je spelen of je kunt erop varen.

21. De fiets [uit ‘Kijkdoos, 26-2’]

Veel kinderen hebben een fiets. Jij ook? In dit boek lees je van alles over de fiets. Je ontdekt hoe een fiets werkt en hoe het komt dat de fiets niet omvalt als je erop rijdt. Je bekijkt de onderdelen en je krijgt antwoord op de vraag waarom er aparte jongens- en meisjesfietsen zijn.

22. Waarom is de lucht blauw? [uit ‘Kleine ontdekkers, GROTE vragen’] 

In de natuur kun je veel ontdekken.
Misschien denk je weleens: Waarom is de lucht blauw?
Als de zon schijnt, is de lucht blauw. Maar hoe komt dat eigenlijk? Waarom is de lucht niet groen, geel of rood? In dit boek lees je hoe het komt dat de lucht blauw is.
Met de leuke tekeningen in dit boek wordt het je een stuk duidelijker!

23. Waarom vallen de bladeren van de bomen?  [uit ‘Kleine ontdekkers, GROTE vragen’]

In de natuur kun je veel ontdekken.
Misschien denk je weleens: Waarom vallen de bladeren van de bomen?
In de herfst krijgen de blaadjes aan de bomen een andere kleur. Daarna vallen ze op de grond. In dit boek lees je hoe het komt dat de blaadjes in de herfst een andere kleur hebben. En waarom de bomen daarna hun bladeren laten vallen. Met de leuke tekeningen in dit boek wordt het je een stuk duidelijker!

24. Waar zijn alle dino’s gebleven? [uit ‘Kleine ontdekkers, GROTE vragen’]

In de natuur kun je veel ontdekken.
Lang geleden liepen er ook dino’s rond.
Misschien denk je weleens: Waar zijn alle dino’s gebleven?
Miljoenen jaren geleden leefden er dino’s. Maar waarom nu niet meer? In dit boek lees je hoe het komt dat er geen dino’s meer zijn. En dat krokodillen familie zijn van de dino’s.
Met de leuke tekeningen in dit boek wordt het je een stuk duidelijker!

25. Kunnen dieren praten? [uit ‘Kleine ontdekkers, GROTE vragen’]

In de natuur kun je veel ontdekken.
Misschien denk je weleens: Kunnen dieren praten?
Wij vinden het heel gewoon dat we met elkaar kunnen praten. Maar kunnen dieren dat ook? In dit boek lees je hoe dieren dingen aan elkaar laten weten.
Met de leuke tekeningen in dit boek wordt het je een stuk duidelijker!

26. Aardbevingen [uit ‘Corona AV+: Natuur in beweging’]

Bij een aardbeving loop je gevaar. De grond scheurt. Huizen storten in. Er kan van alles boven op je vallen. Je kunt het beste onder een tafel gaan zitten, als er een aardbeving is.

27. Vulkanen [uit ‘Corona AV+: Natuur in beweging’]

Een vulkaan is een berg waar rook en vuur uit komt. En lava. Dat is een laag steen die zo heet is dat hij smelt. De lava stroomt langzaam naar beneden. Zo ontstaat er nieuw land. 

28. Kijk, een dino! [uit ‘Wat klopt er niet?’] 

Reis je mee met Aysa en Max naar de tijd van de dino’s? Je leert er allerlei wonderlijke dieren kennen. Maar let goed op! Op elke plaat staan vijf dingen die er niet thuishoren. Kun jij ze vinden? Met opmerkelijke weetjes en grappige foutjes laat Wat klopt er niet? Kijk, een dino! kinderen op een speelse manier kennismaken met de dinotijd. 

29. Wat een beestenboel! [uit ‘Wat klopt er niet?’]

Ga met Aysa en Max mee naar allerlei leefgebieden over de hele wereld. Je leert er veel verschillende dieren kennen. Maar let goed op! Op elke plaat staan vijf dingen die er niet thuishoren. Kun jij ze vinden? Met opmerkelijke weetjes en grappige foutjes laat Wat klopt er niet? Wat een beestenboel! kinderen op een speelse manier kennismaken met de wilde natuur. 

30. Daar gaan we! [uit ‘Wat klopt er niet?’]

Ga je mee op reis met Aysa en Max? Je leert allerlei interessante voertuigen kennen. Maar let goed op! Op elke plaat staan vijf dingen die er niet thuishoren. Kun jij ze vinden? Met opmerkelijke weetjes en grappige foutjes laat Wat klopt er niet? Daar gaan we! kinderen op een speelse manier kennismaken met verkeer en vervoer.

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
SNPPPK101 PLUSpakket kleuters-1ste leerjaar (30-delig) 550.50
Onderdeel van de reeks:

Leespakketten Informatief aan speciale pakketprijzen

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden