Informatief Lezen

Ons aanbod: Nederlands

PLUSpakket 2de-3de leerjaar (35-delig)

Leeftijd: van 4 tot 12
PLUSpakket 2de-3de leerjaar (35-delig)

 

01. Onderzoek je zintuigen [uit ‘Science - Stap voor stap’]

Wat doet die hamer in je oor? Hoe smaakt eten met je neus dicht? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek?

02. Materialen om ons heen [uit ‘Science - Stap voor stap’]

Waar komt metaal vandaan? Hoe wordt glas gemaakt? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek?

 03. Leeft het of niet?  [uit ‘Science - Stap voor stap’]

Hoe weet je of een plant leeft? Hebben jouw kleren ooit geleefd? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek?

04. Thuis in de natuur [uit ‘Science - Stap voor stap’]

Welke beestjes leven in de tuin? Hoe overleeft een cactus in de woestijn? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek? 

05. Hoe planten groeien [uit ‘Science - Stap voor stap’] 

Wat heeft een plant nodig om te groeien? Hoe snel wordt een boom groot? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek? 

06. Vleugels, veren, klauwen en vinnen  [uit ‘Science - Stap voor stap’] 

Welke dieren hebben vleugels? In welke groepen kun je dieren indelen? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek? 

07. Hoe groeien dieren? [uit ‘Science - Stap voor stap’] 

Welke dieren worden in het water geboren? Wat is een levens-cyclus? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek? 

08. Te veel plastic  [uit ‘Science - Stap voor stap’] 

Wat gebeurt er met een stukje plastic als je hetbegraaft? En met het klokhuis van een appel? Hoe kun je helpen de plastic-vervuiling te stoppen? Dit boek staat vol vragen, antwoorden en proefjes. Ga je mee op onderzoek?

09. Hoe Groot is Groot? [uit ‘Meet en weet!’]

Lees Hoe groot is groot? om meer te weten over de hoogste, de langste en de breedste planten in de wereld. Ontdek hoe je planten meet en hoe je verschillende planten met elkaar vergelijkt.

10. Hoe Ver is Ver? [uit ‘Meet en weet!’] 

Lees Hoe ver is ver? om meer te weten over bergen, rivieren en plaatsen over de hele wereld. Ontdek hoe je afstanden meet en hoe je deze met elkaar vergelijkt.

11. Hoe Hoog is Hoog? [uit ‘Meet en weet!’]

Lees Hoe hoog is hoog? om meer te weten over de hoogste gebouwen ter wereld. Ontdek hoe je hoogte meet en hoe verschillende soorten gebouwen vergeleken worden. 

12. Hoe Zwaar is Zwaar? [uit ‘Meet en weet!’]

Lees Hoe zwaar is zwaar? om meer te weten over de zwaarste voertuigen ter wereld. Ontdek hoe je gewicht meet en hoe je het gewicht van verschillende voertuigen met elkaar vergelijkt.

13. Naar het bos in de lente [uit ‘De boswachterclub’] 

Welkom in het bos! Daar is altijd iets te beleven. In elk seizoen ziet het bos er anders uit. In dit boek lees je over de dieren en planten die je in de lente in het bos vindt. Wat kun je dan in het bos zien, ruiken, horen en ontdekken? Waar wacht je nog op? Trek het bos in, ontdek de natuur en ga zelf aan de slag met de leuke knutselactiviteiten en onderzoekjes.

14. Naar het bos in de zomer [uit ‘De boswachterclub’] 

Welkom in het bos! Daar is altijd iets te beleven. In elk seizoen ziet het bos er anders uit. In dit boek lees je over de dieren en planten die je in de lente in het bos vindt. Wat kun je dan in het bos zien, ruiken, horen en ontdekken? Waar wacht je nog op? Trek het bos in, ontdek de natuur en ga zelf aan de slag met de leuke knutselactiviteiten en onderzoekjes.

15. Naar het bos in de herfst [uit ‘De boswachterclub’]

Welkom in het bos! Daar is altijd iets te beleven. In elk seizoen ziet het bos er anders uit. In dit boek lees je over de dieren en planten die je in de herfst in het bos vindt. Wat kun je dan in het bos zien, ruiken, horen en ontdekken? Waar wacht je nog op? Trek het bos in, ontdek de natuur en ga zelf aan de slag met de leuke knutselactiviteiten en onderzoekjes. Veel plezier!

16. Naar het bos in de winter [uit ‘De boswachterclub’]

Welkom in het bos! Daar is altijd iets te beleven. In elk seizoen ziet het bos er anders uit. In dit boek lees je over de dieren en planten die je in de winter in het bos vindt. Wat kun je dan in het bos zien, ruiken, horen en ontdekken? Waar wacht je nog op? Trek het bos in, ontdek de natuur en ga zelf aan de slag met de leuke knutselactiviteiten en onderzoekjes.

17. Machtige prachtige aarde [uit ‘Zinder 9+’]

Zinder 9+ - Wat zijn de meest indrukwekkende natuurwonderen ter wereld? - Welke oerkrachten hebben onze planeet gevormd? - Hoe kunnen we onze natuurwonderen beschermen?

18. Leonardo da Vinci [uit ‘Zinder 9+’]

Zinder 9+ - Wie was Leonardo da Vinci? - Wat heeft hij allemaal uitgevonden? - Wat maakt hem nu nog steeds zo fascinerend?

19. Kunst als wetenschap [uit ‘Zinder 9+’]

Zinder 9+ - Wat hebben wetenschap en kunst met elkaar te maken? - Hoe worden kunstwerken beschermd dankzij de wetenschap? - In welk beroep ben je zowel kunstenaar als wetenschapper?

20. Waanzinnig wonderlijk water [uit ‘Zinder 9+’]

Zinder 9+ - Wanneer verandert water van een vriend in een vijand? - Waarom bouwen we stuwdammen? - Wat maakt wetlands zo bijzonder?

21. Planeet vol water [uit ‘Zinder 9+’] 

Zinder 9+ - Wat leeft er in de diepe duisternis van de oceaan? - Wat heb je nodig om de diepzee te verkennen? - Waarom zijn de oceanen in gevaar? 

22. Journaal van de Egyptische wetenschap [uit ‘Zinder 9+’] 

Zinder 9+ - Waarom droegen vrouwen een kunstbaard? - Waar werd een mummie mee gevuld? - Waarom schoren de oude Egyptenaren hun wenkbrauwen af? 

23. Bacteriën  [uit ‘Onder de microscoop’]

Deze spannende serie laat je kijken naar de allerkleinste levende wezens. Kijk mee door de microscoop en ontdek alle kleine wezens die om ons heen leven. Leer meer over bacteriën.virussen.schimmels en parasieten. Wist je dat er heel veel bacteriën op het toetsenbord van een computer zitten? Welke virussen vliegen door de lucht? En wat leeft er op oud brood? Je moet wel een beetje een sterke maag hebben voor deze serie. Maar je komt van alles te weten over piepkleine wezens waar we allemaal mee samenleven 

24. Virussen [uit ‘Onder de microscoop’]

Deze spannende serie laat je kijken naar de allerkleinste levende wezens. Kijk mee door de microscoop en ontdek alle kleine wezens die om ons heen leven. Leer meer over bacteriën.virussen.schimmels en parasieten.

Wist je dat er heel veel bacteriën op het toetsenbord van een computer zitten? Welke virussen vliegen door de lucht? En wat leeft er op oud brood? Je moet wel een beetje een sterke maag hebben voor deze serie. Maar je komt van alles te weten over piepkleine wezens waar we allemaal mee samenleven.”

25. Werken in de dierentuin [uit ‘Rekenavonturen’]

Droom jij ervan om DIERENVERZORGER te worden?
Als je dieren wilt verzorgen in de dierentuin, moet je goed kunnen rekenen.
In dit boek:
- leer je veel over het werk in de dierentuin;
- ontdek je met welke rekenvragen een dierenverzorger te maken krijgt;
- oefen je rekensommen die je als dierenverzorger moet oplossen.

26. Onderweg naar mars [uit ‘Rekenavonturen’]

Droom jij ervan om ASTRONAUT te worden?
Als je de ruimte wilt verkennen, moet je goed kunnen rekenen.
In dit boek:
- leer je veel over de ruimte;
- ontdek je met welke rekenvragen een astronaut te maken krijgt;
- oefen je rekensommen die je als astronaut moet oplossen.

27. Graven naar dino’s [uit ‘Rekenavonturen’]

Droom jij ervan om onderzoek te doen naar dinosaurussen en PALEONTOLOOG te worden?
Als je veel wilt leren over dino’s, moet je goed kunnen rekenen.
In dit boek:
- leer je veel over dinosaurussen;
- ontdek je met welke rekenvragen een paleontoloog te maken krijgt;
- oefen je rekensommen die je als paleontoloog moet oplossen.

28. 112… de brandweer s.v.p.! [uit ‘Rekenavonturen’] 

Droom jij ervan om BRANDWEERMAN OF -VROUW te worden?
Als je branden wilt blussen en mensen wilt redden, moet je goed kunnen rekenen.
In dit boek:
- leer je veel over de brandweer;
- ontdek je met welke rekenvragen de mensen bij de brandweer te maken krijgen;
- oefen je rekensommen die je bij de brandweer moet oplossen.

 29. Krokodil of alligator? [uit ‘Ontdek de verschillen’] 

Ontdek de verschillen is een serie boeken over dieren die op elkaar lijken... en soms worden verward. Toch zijn er verschillen: in hoe ze eruitzien en hoe ze doen. In dit boek lees je over de verschillen tussen een alligator en een krokodil. Kijk ook goed naar de foto’s!

30. Bij of wesp? [uit ‘Ontdek de verschillen’]

Ontdek de verschillen is een serie boeken over dieren die op elkaar lijken... en soms worden verward. Toch zijn er verschillen: in hoe ze eruitzien en hoe ze doen. In dit boek lees je over de verschillen tussen een bij en een wesp. Kijk ook goed naar de foto’s!

31. Pompeï [uit ‘Graven naar het verleden’]

In de serie Graven naar het verleden lees je over bijzondere vondsten uit de geschiedenis. In dit boek lees je over Pompeï in Italië. Ontdek hoe deze stad werd overvallen door een vulkaanuitbarsting. En wat onderzoekers honderden jaren later onder een dikke laag as aantroffen. Met bijzondere foto’s en interessante weetjes! Graven naar het verleden is een boeiende leesserie over belangrijke ontdekkingen uit vroegere tijden. De boeken zijn geschreven op een toegankelijk leesniveau met korte zinnen en alledaagse woorden. De mooie foto’s verduidelijken de tekst. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd. 

32. Het wrak van de Titanic [uit ‘Graven naar het verleden’] 

In de serie Graven naar het verleden lees je over bijzondere vondsten uit de geschiedenis. In dit boek lees je over het wrak van de Titanic. Ontdek waarom dit enorme schip midden op zee zonk. En hoe onderzoekers het scheepswrak zo’n 70 jaar later terugvonden op de zeebodem. Met bijzondere foto’s en interessante weetjes! Graven naar het verleden is een boeiende leesserie over belangrijke ontdekkingen uit vroegere tijden. De boeken zijn geschreven op een toegankelijk leesniveau met korte zinnen en alledaagse woorden. De mooie foto’s verduidelijken de tekst. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd. 

33. De graftombe van Toetanchamon [uit ‘Graven naar het verleden’] 

In de serie Graven naar het verleden lees je over bijzondere vondsten uit de geschiedenis. In dit boek lees je over het graf van farao Toetanchamon in Egypte. Ontdek hoe onderzoekers de graftombe met de mummie in de woestijn vonden. En welke schatten zij in het graf aantroffen. Met bijzondere foto’s en interessante weetjes! Graven naar het verleden is een boeiende leesserie over belangrijke ontdekkingen uit vroegere tijden. De boeken zijn geschreven op een toegankelijk leesniveau met korte zinnen en alledaagse woorden. De mooie foto’s verduidelijken de tekst. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd. 

34. Over boeren en geurtjes [uit ‘In de roos’] 

Kom eindelijk te weten waarom je boeren laat en waarom snotsoms groen is. Je leest het allemaal in dit boek. Ontdek ook hoeje de hik kunt stoppen en lees of kippen ook kippenvel krijgen. 

35. Dieren met een slechte reputatie [uit ‘In de roos’] 

Wat doe jij als je een spin of een vleermuis ziet? Gillen? Doe effe normaal! Wat weet je eigenlijk over deze zogenaamd gevaarlijke en vieze beesten?

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
SNPPPK201 PLUSpakket 2de-3de leerjaar (35-delig) 695.50
Onderdeel van de reeks:

Leespakketten Informatief aan speciale pakketprijzen

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden