Informatief Lezen

Ons aanbod: Nederlands

Leespakket kleuters-1ste leerjaar (40-delig)

Leeftijd: van 4 tot 12
Leespakket kleuters-1ste leerjaar (40-delig)

 

01. Winter [uit ‘De vier seizoenen’]

Waar denk jij aan bij de winter? Denk je aan warme chocolademelk en Kerstmis? Of denk je aan sneeuw en sleetje rijden? Weet je ook hoe de winter voor dieren is? In deze serie verkennen jonge lezers aan de hand van kleurrijke illustraties de vier seizoenen. Ze ontdekken wat de gevolgen van een seizoen zijn voor de natuur en hoe je van elk seizoen kunt genieten!

02. Herfst [uit ‘De vier seizoenen’]

Waar denk jij aan bij de herfst? Denk je aan regen en mist of aan lekker stampen in de plassen? Ga jij wel eens kastanjes zoeken in het bos? En wist je dat appels ook echt bij de herfst horen? In deze serie verkennen jonge lezers aan de hand van kleurrijke illustraties de vier seizoenen. Ze ontdekken wat de gevolgen van een seizoen zijn voor de natuur en hoe je van elk seizoen kunt genieten!

03. Zomer [uit ‘De vier seizoenen’]

Waar denk jij aan bij de zomer? Denk je aan eindeloos buiten spelen op lange, warme zomerdagen? Of denk je aan lekker veel ijsjes eten? Weet je ook welke bloemen en vruchten er bij de zomer horen? In deze serie verkennen jonge lezers aan de hand van kleurrijke illustraties de vier seizoenen. Ze ontdekken wat de gevolgen van een seizoen zijn voor de natuur en hoe je van elk seizoen kunt genieten!

 04. Lente [uit ‘De vier seizoenen’]

Waar denk jij aan bij de lente? Denk je aan pasgeboren lammetjes en fluitende vogeltjes? Wat gebeurt er met de bomen en planten? En wat voor weer is het eigenlijk in de lente? In deze serie verkennen jonge lezers aan de hand van kleurrijke illustraties de vier seizoenen. Ze ontdekken wat de gevolgen van een seizoen zijn voor de natuur en hoe je van elk seizoen kunt genieten!

 05. Drinken kikkers warme choco? 

“Als jij het koud hebt, zet je de verwarming een graadje hoger. Maar wat doen dieren als ze het koud hebben? Drinken ze warme choco? Kruipen ze samen onder een dekentje?
Ontdek bijzonder manier waarop dieren zichzelf (en andere!) warm houden!”

06. Winterslaap

Het is winter in het bos bij oma Sylvies huis. De bomen zijn kaal. De vijver is dichtgevroren. Het is stiil op de openplek. Is er nog iets wat leeft? Veel dieren slapen de hele winter. Ze worden pas wakker als het weer lente wordt. Oma Sylvie vertelt waar de dieren zich schuilhouden. Kijk je mee?

 07. Lentekriebels

Vogels zingen. Kikkers kwaken. Bijen zoemen. De lente laat zich overal horen! Ze is vol nieuw leven! Lees hoe de natuur na de winter wakker wordt en ontdek hoe mooi de lente is.

 08. Eend [uit ‘Baby-dieren’]

Baby-dieren is een serie over pasgeboren dieren. Huisdieren, dieren op de boerderij, dieren in het bos en wilde dieren. Om voor te lezen aan kleuters, om zelf te lezen en om steeds weer te genieten van de prachtige foto’s. In dit boek lees je over eendjes!

09. Lam [uit ‘Baby-Dieren’]

Baby-dieren is een serie over pasgeboren dieren. Huisdieren, dieren op de boerderij, dieren in het bos en wilde dieren. Om voor te lezen aan kleuters, om zelf te lezen en om steeds weer te genieten van de prachtige foto’s. In dit boek lees je over lammetjes!

10. Hert [uit ‘Baby-dieren’]

Waar denk jij aan bij de herfst? Denk je aan regen en mist of aan lekker stampen in de plassen? Ga jij wel eens kastanjes zoeken in het bos? En wist je dat appels ook echt bij de herfst horen? In deze serie verkennen jonge lezers aan de hand van kleurrijke illustraties de vier seizoenen. Ze ontdekken wat de gevolgen van een seizoen zijn voor de natuur en hoe je van elk seizoen kunt genieten!

 11. Vos [uit ‘Baby-dieren’]

Baby-dieren is een serie over pasgeboren dieren. Huisdieren, dieren op de boerderij, dieren in het bos en wilde dieren. Om voor te lezen aan kleuters, om zelf te lezen en om steeds weer te genieten van de prachtige foto’s. In dit boek lees je over baby-vossen!

 12. Uil [uit ‘Baby-dieren’]

Baby-dieren is een serie over pasgeboren dieren. Huisdieren, dieren op de boerderij, dieren in het bos en wilde dieren. Om voor te lezen aan kleuters, om zelf te lezen en om steeds weer te genieten van de prachtige foto’s. In dit boek lees je over baby-uilen!

 13. Kat [uit ‘Baby-dieren’]

Baby-dieren is een serie over pasgeboren dieren. Huisdieren, dieren op de boerderij, dieren in het bos en wilde dieren. Om voor te lezen aan kleuters, om zelf te lezen en om steeds weer te genieten van de prachtige foto’s. In dit boek lees je over kittens!

14. Hond [uit ‘Baby-dieren’]

Baby-dieren is een serie over pasgeboren dieren. Huisdieren, dieren op de boerderij, dieren in het bos en wilde dieren. Om voor te lezen aan kleuters, om zelf te lezen en om steeds weer te genieten van de prachtige foto’s. In dit boek lees je over puppies!

 15. Lieveheersbeestjes [uit ‘Allemaal beestjes’]

Allemaal beestjes is een serie over insecten. Vliegende, kruipende en prikkende beestjes. Je bekijkt ze van dichtbij. Allemaal even boeiend! Om voor te lezen aan kleuters, om zelf te lezen en om steeds weer te genieten van de prachtige foto’s. In dit boek lees je over lieveheersbeestjes!

 16. Hommels [uit ‘Allemaal beestjes’]

Allemaal beestjes is een serie over insecten.
Vliegende, kruipende en prikkende beestjes.
Je bekijkt ze van dichtbij. Allemaal even boeiend!
Om voor te lezen aan kleuters, om zelf te lezen en om steeds weer te genieten van de prachtige foto’s. In dit boek lees je over hommels!

 17. De levensloop van vlinders [uit ‘Oog voor de natuur’]

In dit boek lees je over de levensloop van een vlinder. Uit een piepklein ei komt een wriemelend
rupsje. Dat verandert in een onopvallende pop. En dan wordt het een prachtige vlinder! De serie
Oog voor de natuur laat kinderen op een levendige en verhalende manier de natuur om hen heen
ontdekken.

18. Wat een beestenboel! [uit ‘Wat klopt er niet?’]

Ga met Aysa en Max mee naar allerlei leefgebieden over de hele wereld. Je leert er veel verschillende dieren kennen. Maar let goed op! Op elke plaat staan vijf dingen die er niet thuishoren. Kun jij ze vinden? Met opmerkelijke weetjes en grappige foutjes laat Wat klopt er niet? Wat een beestenboel! kinderen op een speelse manier kennismaken met de wilde natuur.

 19. De appelboom [uit ‘De groei en bloei van…’]

Alles wat leeft, groeit.
Als je oplet, zie je het om je heen.
Uit een klein zaadje groeit een grote appelboom. In dit boek zie je hoe dat gaat.
Je ontdekt:
- wat de bijen voor een appelboom doen;
- hoeveel appels er aan één boom groeien …
… en nog veel meer!

20. Waarom vallen de bladeren van de boom? [uit ‘Kleine ontdekkers, grote vragen’]

In de natuur kun je veel ontdekken.
Misschien denk je weleens: Waarom vallen de bladeren van de bomen?
In de herfst krijgen de blaadjes aan de bomen een andere kleur. Daarna vallen ze op de grond. In dit boek lees je hoe het komt dat de blaadjes in de herfst een andere kleur hebben. En waarom de bomen daarna hun bladeren laten vallen.
Met de leuke tekeningen in dit boek wordt het je een stuk duidelijker!

21. Kunnen dieren praten? [uit ‘Kleine ontdekkers, grote vragen’]

In de natuur kun je veel ontdekken.
Misschien denk je weleens: Kunnen dieren praten?
Wij vinden het heel gewoon dat we met elkaar kunnen praten. Maar kunnen dieren dat ook? In dit boek lees je hoe dieren dingen aan elkaar laten weten.
Met de leuke tekeningen in dit boek wordt het je een stuk duidelijker!

22. De zonnebloem [uit ‘De groei en bloei van…’] 

Alles wat leeft, groeit. Als je oplet, zie je het om je heen.
Uit een klein zaadje groeit een grote gele zonnebloem. In dit boek zie je hoe dat gaat.
Je ontdekt:
- dat de plant zijn eigen eten maakt;
- wat de bijen uit de bloemen halen … en nog veel meer!

23. Wie aapt wie na? [uit ‘In de roos DUO’] 

hé, dat dier doet mij na! of doe ik als een dier? wie aapt hier wie na?

 24. Werkvoertuigen op de boerderij [uit ‘Hoe zit het in elkaar?’]

Je ziet ze vast wel eens op de weg, of aan het werk op het land: grote voertuigen en machines die horen bij een boerderij. Een trekker, een quad of een maaidorser. Wat kunnen deze ‘werkvoertuigen’ allemaal, en hoe zitten ze in elkaar? In dit boek staan duidelijke tekeningen van vijf werkvoertuigen op de boerderij. Die zie je van binnen, met de belangrijke onderdelen en hun namen. En je leest hoe alles werkt!

25. Speelgoed ... zo werkt het [uit ‘Speelgoed’]

Weet jij hoe opwind-speelgoed werkt? In de boeken van deze serie lees je waar speelgoed van is gemaakt en hoe speelgoed werkt. Je leest ook over allerlei soorten speelgoed uit de hele wereld en over speelgoed van vroeger. Je leert speelgoed echt op een andere manier kennen!

 26. Speelgoed van vroeger [uit ‘Speelgoed’]

Weet jij wanneer de eerste computerspellen werden gemaakt? In de boeken van deze serie lees je waar speelgoed van is gemaakt en hoe speelgoed werkt. Je leest ook over allerlei soorten speelgoed uit de hele wereld en over speelgoed van vroeger. Je leert speelgoed echt op een andere manier kennen!

 27. Kijk, een dino! [uit ‘Wat klopt er niet?’]

Reis je mee met Aysa en Max naar de tijd van de dino’s? Je leert er allerlei wonderlijke dieren kennen. Maar let goed op! Op elke plaat staan vijf dingen die er niet thuishoren. Kun jij ze vinden? Met opmerkelijke weetjes en grappige foutjes laat Wat klopt er niet? Kijk, een dino! kinderen op een speelse manier kennismaken met de dinotijd.

 28. Waar zijn alle dino’s gebleven? [uit ‘Kleine ontdekkers, grote vragen’]

In de natuur kun je veel ontdekken.
Lang geleden liepen er ook dino’s rond.
Misschien denk je weleens: Waar zijn alle dino’s gebleven?
Miljoenen jaren geleden leefden er dino’s. Maar waarom nu niet meer? In dit boek lees je hoe het komt dat er geen dino’s meer zijn. En dat krokodillen familie zijn van de dino’s.
Met de leuke tekeningen in dit boek wordt het je een stuk duidelijker!

 29. ziek in het wild [uit ‘In de roos DUO’]

ik ben een dokter. ik vlieg door de lucht! is een groot wild dier ziek? dan help ik het.

 30. Daar gaan we! [uit ‘Wat klopt er niet?’]

Ga je mee op reis met Aysa en Max? Je leert allerlei interessante voertuigen kennen. Maar let goed op! Op elke plaat staan vijf dingen die er niet thuishoren. Kun jij ze vinden? Met opmerkelijke weetjes en grappige foutjes laat Wat klopt er niet? Daar gaan we! kinderen op een speelse manier kennismaken met verkeer en vervoer.

 31. Sprookjesavontuur [uit ‘Jij bent de held!’]

Met deze serie verzin je je eigen spannende avontuur. Kijk op elke bladzijde naar de plaatjes en kies wat je aan je verhaal wilt toevoegen. Er zijn HONDERDEN verschillende verhalen te vertellen. En die mag jij bedenken.

 32. Hoe leeft papa in de ruimte? [uit ‘In de roos DUO’]

 papa is in de ruimte! hij zweeft in het rond. hoe eet en slaapt hij daar? en... is er wel water?

 33. Tijger is een driftkop [uit ‘Wat een manieren!’]

Tijger kan heel erg boos en driftig worden. Zijn vriendjes zijn soms bang voor hem. Als Aap een boek pakt dat Tijger wil lezen, kan Tijger zich gewoon niet beheersen. Kan juf Vogel hem helpen om weer kalm te worden?
Dit verhaal stimuleert kinderen om na te denken over wat je kunt doen als je zelf of een vriendje heel erg boos of driftig wordt.
Met suggesties voor activiteiten en tips om met kinderen te praten over hun gedrag aan de hand van de tekst én de plaatjes, die soms grappig overdreven zijn.

 34. Nijlpaard moet iets vertellen [uit ‘Wat een manieren!’] 

Nijlpaard heeft een rotdag op school. Zijn maag knort omdat hij geen ontbijt heeft gehad! In het overblijf-lokaal staat een heerlijke taart. Hij eet er stukjes van, totdat... Zal hij eerlijk zeggen wat hij heeft gedaan?

 35. Aap wil niet luisteren [uit ‘Wat een manieren!’] 

Als meneer Krook een kartrace organiseert, vindt Aap dat heel leuk! Mar hij luistert niet naar de uitleg en kartauto’s zijn gevaarlijk! Kan de race wel doorgaan? Of heeft Aap het nu voor iedereen verpest?
Dit verhaal stimuleert kinderen om na te denken over het belang van luisteren en goed opletten. Wat kan er gebeuren als je dat niet doet?
Met suggesties voor activiteiten en tips om met kinderen te praten over hun gedrag aan de hand van de tekst én de plaatjes, die soms grappig overdreven zijn.

 36. Giraf mag niet meedoen [uit ‘Wat een manieren!’] 

Luipaard is nieuw op school en Giraf is heel onaardig tegen hem. Nu nodigt Luipaard iedereen uit voor zijn verjaardagsfeestje, behalve Giraf. Giraf is verdrietig. Kan hij het nog goedmaken?
Dit verhaal stimuleert kinderen om na te denken over buitengesloten worden en hoe je je voelt als je niet mee mag doen.
Met suggesties voor activiteiten en tips om met kinderen te praten over hun gedrag aan de hand van de tekst én de plaatjes, die soms grappig overdreven zijn.

37. Luipaard wil altijd winnen [uit ‘Wat een manieren!’]

Luipaard wil altijd winnen – hoe dan ook. En als hij niet wint, dan wordt hij boos. Maar als de anderen niet langer een wedstrijd met hem willen doen, is Luipaard verdrietig. Zal het hem lukken om zich voortaan wel sportief te gedragen?

 38. Ik woon in twee huizen [uit ‘Praat erover’]

In Ik woon in twee huizen vertelt Saar over hoe het is al je ouders gescheiden zijn. In het begin was Saar erg verdrietig, maar gelukkig gaan haar ouders goed met elkaar om. En twee huizen en twee vakanties: dat is juist erg leuk. Ik woon in twee huizen is een fijn boek voor wie zelf gescheiden ouders heeft. Of als je wilt weten hoe het is om in twee huizen te wonen.

 39. Kijk uit! Zo werken je zintuigen[uit ‘Zo werkt je lijf’]

Hallo, ik ben Juul. Samen met Weetjes-Beer zoek ik uit hoe je zintuigen werken. Je leest het in dit boek! Houd de speciale doorkijkbladzijden tegen het licht. Zo ontdek je hoe je lichaam werkt. En de wereld om je heen!

 40. Hatsjoe! Zo word je verkouden [uit ‘Zo werkt je lijf’]

Hallo, ik ben Juul. Samen met Weetjes-Beer zoek ik uit hoe je verkouden wordt. Je leest het in dit boek! Houd de speciale doorkijkbladzijden tegen het licht. Zo ontdek je hoe je lichaam werkt. En de wereld om je heen!

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
SNPLPK101 Leespakket kleuters-1ste leerjaar (40-delig) 550.50
Onderdeel van de reeks:

Leespakketten Informatief aan speciale pakketprijzen

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden