Informatief Lezen

Ons aanbod: Nederlands

Themapakket ‘Feest’ Onderbouw 12 delen

Leeftijd: van 4 tot 12

 

01. Ramadan en suikerfeest [serie ‘Kijkdoos’]

Ramadan is een belangrijke maand voor moslims. Zo lang het licht is, eten en drinken ze niets. Dat noem je vasten. De ramadan duurt een maand. Maar daarna is het drie dagen feest. Dat is het Suikerfeest. In dit boekje lees je hoe het is om te vasten en waarom ramadan belangrijk is. 

02. Jarig [serie ‘Kijkdoos’]

Elk jaar word je een jaar ouder. Dat vier je op je verjaardag. Het is een speciale dag. Vaak krijg je cadeautjes, er hangen slingers en je mag trakteren. Veel kinderen mogen ook een kinderfeestje geven.

03. Feesten Ver Weg en Dichtbij [serie ‘Prikbord+’]

Feesten ver weg en dichtbij laat kinderen kennismaken met een aantal feesten die in verschillende gebieden van de wereld gevierd worden. De kinderen leren dat sommige feesten een godsdienstige achtergrond hebben, sommige worden gevierd vanwege bepaalde mensen, en sommige hebben te maken met de geschiedenis. Veel feesten zullen de kinderen nog niet kennen, en lijken voor hen iets uit vreemde landen, ver weg. Dan is het een verrassing te ontdekken dat die feesten ook heel dichtbij, in ons eigen land, gevierd worden door mensen met een andere cultuur. 

04. Valentijnsdag [serie ‘Favoriete feestdagen’]

Op 14 februari vieren we Valentijnsdag. Voor veel mensen is dit hun favoriete feest! Maar weet jij eigenlijk waarom we dit liefdesfeest vieren?
Lees snel dit boek en kom zo te weten wat zwanen, kaarten en een priester met dit feest te maken hebben!

05. Halloween [serie ‘Favoriete feestdagen’]

Op 31 oktober vieren we Halloween. Voor veel mensen is dit hun favoriete feest! Maar weet jij eigenlijk waarom we dit griezelfeest vieren? En waarom mensen zich verkleden?
Na het lezen van dit boek weet jij precies wat snoep, geesten en pompoenen met dit feest te maken hebben!

06. Kerstmis [serie ‘Wereld vol feesten’]

Wat zingen mensen als het Kerstmis is? Lees dit boek om te ontdekken op welke manieren Kerstmis wordt gevierd. De boeken in de serie Wereld vol feesten laten kinderen kennismaken met een aantal feesten die over de hele wereld bekend zijn.
Met eenvoudige teksten en prachtige foto's wordt laten zien hoe de feesten over de hele wereld worden gevierd. In Kerstmis leren de kinderen meer over de geboorte van Jezus en waarom Kerstmis tegenwoordig gevierd wordt.

07. Chinees Nieuwjaar [serie ‘Wereld vol feesten’]

Welke kleur brengt volgens Chinezen geluk? In dit boek lees je over de verschillende manieren waarop het Chinese Nieuwjaar wordt gevierd. De boeken in de serie Wereld vol feesten laten kinderen kennismaken met een aantal feesten die over de hele wereld bekend zijn.
Met eenvoudige teksten en prachtige foto's wordt laten zien hoe de feesten over de hele wereld worden gevierd. In Chinees Nieuwjaar leren kinderen hoe Chinezen in China, Taiwan en in andere Chinese gemeenschappen op de wereld het Chinese Nieuwjaar vieren.

08. Divali [serie ‘Wereld vol feesten’]

Wat doen mensen tijdens het hindoe-feest Divali? In dit boek lees je over de verschillende manieren waarop Divali wordt gevierd. De boeken in de serie Wereld vol feesten laten kinderen kennismaken met een aantal feesten die over de hele wereld bekend zijn.
Met eenvoudige teksten en prachtige foto's wordt laten zien hoe de feesten over de hele wereld worden gevierd. In Divali lezen de kinderen het verhaal van Rama en Sita, en komen ze te weten waarom Divali tegenwoordig wordt gevierd.

09. Chanoeka [serie ‘Wereld vol feesten’]

Waarom steken mensen kaarsen aan tijdens het joodse feest Chanoeka? In dit boek kun je lezen op welke manieren Chanoeka wordt gevierd. De boeken in de serie Wereld vol feesten laten kinderen kennismaken met een aantal feesten die over de hele wereld bekend zijn.
Met eenvoudige teksten en prachtige foto's wordt duidelijk hoe de feesten over de hele wereld worden gevierd. In Chanoeka leren kinderen meer over Chanoeka en waarom dit feest tegenwoordig, ook in ons land, wordt gevierd.

10. Recept voor de perfecte verjaardag - prentenboek

Bever is jarig en hij heeft het recept voor de perfecte verjaardagstaart bedacht. Zijn vrienden willen hem graag helpen met taart bakken, om er later samen van te genieten. Maar Bevers vrienden vinden een perfecte taart helemaal niet zo belangrijk, tot Bevers frustratie. Tot diep in de nacht werkt hij alleen aan zijn taart, tot zijn vrienden al lang slapen en zijn verjaardag langzaamaan voorbijgaat. Bever vraagt zich af wat nu eigenlijk het werkelijke recept is voor de perfecte verjaardag. Hij komt tot een heel andere slotsom.

11. Meneer Konijn en zijn Chocoladefabriek - prentenboek

Meneer Konijn heeft een chocoladefabriek. Hij maakt er chocolade-eieren, dat wil zeggen de kippen die voor hem werken maken ze. Maar meneer Konijn wil méér eieren. Tot de kippen het niet meer aankunnen. Ze komen in opstand en leren meneer Konijn hoe je een goede baas moet zijn. Thema's: Pasen, fabriekswerk, maatschappij
Over de auteur:ELYS DOLAN is schrijver en illustrator van prentenboeken. Ze heeft maar liefst 178 kleurpotloden! Helaas kan ze nooiteen puntenslijper vinden. Elys heeft al meerdereprijzen en nominaties gekregen voor haar werk.
EXTRA GROOT FORMAAT!

12. Elke dag feest [serie ‘Schepjes’]

Bob en Bep wonen in het bos. Bep maakt graag taart. Ze weet altijd wel een reden om er een te bakken. Als Moes de haas kindjes heeft. Als Fleur de rups een vlinder is geworden. Als ze op bezoek zijn bij Tom de mol. Zelfs van een saaie dag maakt Bep nog een feest. Maar op een dag ligt Bep op de grond. Met bloed aan haar poot. Nu kan ze geen feest vieren, denkt ze. Maar Bob weet er wel iets op ...

 

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
CNPJBM0A6 Themapakket ‘Feest’ Onderbouw 12 delen 134.00
Onderdeel van de reeks:

Pakketten voor de jeugdboekenmaand 2021

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden