Informatief Lezen

Ons aanbod: Dieren

Feiten over

Feiten over
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16
Feiten over

In deze serie komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod om op velerlei gebied genformeerd te worden. In de verschillende delen wordt elke keer een onderwerp behandeld dat van belang is voor de wereld van vandaag, en worden de feiten aangedragen om een eigen mening te vormen

Dierenwelzijn
* Welke rechten zouden dieren moeten genieten?
* Wat zijn de argumenten voor en tegen de bio-industrie?
* Hoe kun jij betrokken raken bij het debat over dierenwelzijn?
In Dierenwelzijn wordt bekeken hoe de mens dieren heeft behandeld door de geschiedenis heen. Er wordt ingegaan op de belangrijkste onderwerpen in het debat over dierenwelzijn, zoals de veeteelt, dierproeven en dierentuinen. Vervolgens worden de argumenten voor en tegen van beide kanten in de discussie over dierenwelzijn belicht en wat er aan het vraagstuk gedaan kan worden. Tot slot wordt besproken hoe je persoonlijk met dierenwelzijn te maken hebt en wat je kunt doen om meer betrokken bij de kwestie te raken.

 

Duurzame ontwikkeling
In Duurzame ontwikkeling wordt uitgelicht op welke manieren de mensen door de geschiedenis heen de natuurlijke rijkdommen van de aarde ge- en verbruikt hebben. Ook wordt gekeken naar meer duurzame oplossingen, en wordt aandacht besteed aan de argumenten van voor- en tegenstanders in het debat over huidige plannen om de aarde te redden. Tenslotte wordt uitgelegd dat het onderwerp duurzame ontwikkeling ons allemaal aangaat, en wat wij kunnen doen goed voor om onze planeet te zorgen.
 

Racisme
* Wat is institutioneel racisme?
* Waarom geloven sommige mensen dat immigratie verkeerd is?
* Wat wordt er aan gedaan om racisme te bestrijden?
In Racisme wordt bekeken hoe raciale discriminatie zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. De belangrijkste punten van discussie met betrekking tot racisme, zoals de argumenten voor en tegen een multi-etnische maatschappij, worden nader beschouwd. Vervolgens worden de argumenten van beide kanten bekeken en tegen het licht gehouden. Tenslotte wordt uitgelegd hoe racisme ons allemaal aangaat en raakt.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054959786 FO606 Racisme 16.00
9789055661213 FO607 Dierenwelzijn 16.00
9789054959816 FO614 Duurzame ontwikkeling 16.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven Ontdek onze voorleesboekjes! De oorsprong koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden