Informatief Lezen

Ons aanbod: Maatschappij

Politieke & Economische Systemen

Politieke & Economische Systemen
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16

In deze reeks worden de belangrijkste karakteristieken belicht van politieke en economische stelsels die door mensen zijn gekozen of aan hen zijn opgedrongen, en wordt ingegaan op de onderwerpen die ten grondslag liggen aan debatten en organisaties. Elk boek behandelt een politieke organisatievorm: hoe deze vanaf het begin tot in de huidige vorm vanuit verschillende ideen is ontstaan, hoe deze zich in de praktijk heeft ontwikkeld, en hoe dit systeem zich verhoudt tot de bevolking.

 

Dictatuur
De dictatuur als staatsvorm kent men al sinds de Oude Grieken, maar werd pas een algemeen bekende regeringsvorm na Napoleon. De moderne dictatuur onderscheidt zich door het gebruik van geweld en het vermogen massale steun te verwerven voor de poging de maatschappij ingrijpend te veranderen. De meest extreme dictaturen hebben hun land slechts rampspoed gebracht. Belangrijke voorbeelden van moderne dictaturen zijn Adolf Hitler in nazi-Duitsland, het Taliban regime in Afghanistan en het regime van Saddam Hoessein in Irak.

Feminisme
Feminisme betekent het streven naar dezelfde rechten voor meisjes en vrouwen als mannen en jongens, en naar gelijke rolverdeling en verantwoordelijkheden in de samenleving voor mannen en vrouwen. In de afgelopen honderd jaar heeft het woord feminisme zijn intrede gedaan in het taalgebruik. Het feminisme heeft wereldwijd de levens van miljoenen vrouwen drastisch veranderd. Toch is het moeilijk om samenlevingen te vinden waarin mannen en vrouwen geheel gelijk zijn.
Dit boek gaat in op de geschiedenis van het feminisme en op de geleidelijke invloed die het feminisme heeft gehad op samenlevingen over de hele wereld. Ook wordt ingegaan op de invloed van bewegingen als het fascisme en het communisme op het feminisme. Tot slot zullen de opkomst van de vrouwenemancipatiebeweging en het hedendaagse feminisme worden behandeld.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054956525 PES602 Dictatuur 16.00
9789055661640 PES608 Feminisme 16.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven Ontdek onze voorleesboekjes! De oorsprong koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden