Informatief Lezen

Ons aanbod: Maatschappij

Internationale vraagstukken

Internationale vraagstukken
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16
Internationale vraagstukken

In deze serie worden allerlei controversile onderwerpen uit ons dagelijks leven onder de loep genomen. In elk deel wordt gekeken naar de persoonlijke ervaringen van specifieke personen, en vervolgens worden de feiten en verschillende meningen van over de hele wereld uitgelicht. Niet alleen de huidige situatie met betrekking tot het betreffende onderwerp wordt uitvoerig belicht, maar ook geschiedenis en ontstaan. Bovendien bevatten de delen veel bronnen- en cijfermateriaal.

China, de nieuwe supermacht?
CHINA de nieuwe supermacht? bespreekt de veranderende machtsverhoudingen in de wereld en beschrijft de spectaculaire groei van de Chinese economie sinds de jaren 1970. Dit boek geeft meer inzicht in de historische invloeden die vorm hebben gegeven aan het huidige China. Lees meer over de redenen voor de economische groei-explosie van China, de gevolgen van de razendsnelle ontwikkeling en de impact die het succes van China kan hebben op de wereldgemeenschap.
 

Eerlijke handel?
Eerlijke handel is een onderwerp dat ons allemaal aangaat, ook al zijn we ons daar niet altijd van bewust. In dit boek wordt uitgelegd wat handel is, waarom die niet altijd even eerlijk is en wat daaraan gedaan kan worden. Je leest over globalisering, je krijgt te horen waar dingen die mensen elke dag kopen vandaan komen en hoe organisaties als Fair Trade eerlijke handel bevorderen, waardoor mensen in arme landen beter voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen.
 

Energiecrisis
De ENERGIECRISIS is een vraagstuk dat een grote rol speelt in ons leven en in dat van toekomstige generaties. In het boek wordt uitgelegd waarom er sprake is van een dreigende energiecrisis, wat dat precies inhoudt en wat we kunnen doen om zo'n crisis te voorkomen. In het boek staat waarom het belangrijk is om zuinig met energie om te gaan, welke alternatieve energiebronnen er zijn, wat duurzame energie is en hoe je zelf op je energiegebruik kunt bezuinigen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054958703 IV403 China, de nieuwe supermacht? 14.00
9789054958710 IV404 Energiecrisis 14.00
9789055661190 IV408 Eerlijke handel? 14.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven Ontdek onze voorleesboekjes! De oorsprong koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden