Informatief Lezen

Ons aanbod: Maatschappij

Oorzaak & Gevolg

Oorzaak & Gevolg
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16

In deze serie wordt uitleg gegeven over diverse vraagstukken die hun invloed op onze samenleving doen gelden. Aangetoond wordt hoe dikwijls inschattingsfouten van regeringsleiders, tegenspoed, de kracht van volksbewegingen of de visie van individuele personen hebben geleid tot de wereldproblemen van deze eeuw.

 

De Crisisjaren
Met het drama van Zwarte Donderdag op Wall Street begon de grootste economische crisis die de wereld ooit gekend heeft. Dit boek gaat in op de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog voor de economie, op het misplaatste optimisme van de Roaring Twenties en op de rampzalige gevolgen van de krach van Wall Street. De schrijver analyseert de sociale en politieke onrust in de crisisjaren, de gevolgen die de economische recessie wereldwijd had en de invloed ervan op de gebeurtenissen die aan de Tweede Wereldoorlog voorafgingen. 

De opkomst van Japan
De vooruitgang die Japan en de landen gelegen in het westelijke deel van de Grote Oceaan na de Tweede Wereldoorlog geboekt hebben wordt wel een economisch wonder genoemd. In dit boek wordt uitgelegd wat de oorzaken van de spectaculaire economische groei van deze landen zijn geweest en wordt aangetoond hoezeer de welvaart en de verwestelijking de traditionele oosterse beschavingen hebben aangetast. De schrijver besteedt ook aandacht aan de enorme gevolgen die deze groei voor de rest van de wereld heeft gehad en hij laat zien welke verschuivingen er optreden binnen het internationale machtsevenwicht. 

De val van het communisme in Oost-Europa
Dit boek beschrijft de gebeurtenissen die eind jaren tachtig en begin jaren negentig in heel Oost-Europa leidden tot de val van het communisme. De auteur laat zien waar het communistische systeem de fout inging en hij beschrijft de opkomst van de glasnost en perestrojka onder Gorbatsjov. Hij voert de lezer aan de hand mee langs de roerige gebeurtenissen voor en na de val van de Berlijnse Muur en hij laat zien hoe de wereld er is uit komen te zien, nu de periode van de Koude Oorlog voorbij is.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054950950 OEG101 De opkomst van Japan 15.00
9789054950998 OEG104 De val van het communisme in Oost-Europa 15.00
9789054951834 OEG105 De Crisisjaren 15.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven Ontdek onze voorleesboekjes! De oorsprong koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden