Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

Prikbord - Seizoenen

 Prikbord - Seizoenen
Informatie Leeftijd: van 4 tot 8
  • uit de serie 'Prikbord'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 25 blz.

Eerste leesboeken over de seizoenen
Wanneer is het herfst? En wat voor seizoen is de lente precies? Wat kun je allemaal doen in de zomer? En wat voor weer heb je in de winter? Aan de hand van eenvoudige teksten en mooie, eigentijdse foto's maken jonge leerlingen kennis met de vier seizoenen.

Waaruit bestaat de leesserie Seizoenen?
De boeken hebben een harde kaft en zijn voorzien van illustraties. De boeken bevatten een kleine woordenlijst en een register.

Beschikbare titels: 
- Lente
- Zomer
- Herfst
- Winter

Voorbeeldbladzijden uit Lente (klilk op de afbeelding voor een vergroting):


Voorbeeldbladzijden uit Winter(klilk op de afbeelding voor een vergroting):


Wat biedt Prikbord?
De leesserie Seizoenen is een Prikbord leesserie. Prikbord biedt 10-tallen boeken voor informatief lezen voor jonge lezers. Deze boeken zijn alom bekend als de Corona boeken voor informatief lezen. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor gesprekken of spreekbeurtjes rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Prikbord geschikt?
Prikbord-boeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken al voor kleuters geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Met Prikbord kunt u kinderen voor het eerst kennis laten maken met uiteenlopende onderwerpen. Zo maken ze kennis met een aantal vormen van levende en niet levende wezens in bepaalde gebieden en kunnen ze lezen hoe ze kunnen bijdragen aan een schoner milieu.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Prikbord-boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Prikbord een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055666522 PRB150 Lente 11.00
9789055666539 PRB151 Zomer 11.00
9789055666546 PRB152 Herfst 11.00
9789055666553 PRB153 Winter 11.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven Ontdek onze voorleesboekjes! De oorsprong koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden