Informatief Lezen

Ons aanbod: Godsdienst

Heilige Teksten

Heilige Teksten
Informatie Leeftijd: van 10 tot 14

In deze serie worden de heilige geschriften van vier grote wereldgodsdiensten - het jodendom, het boeddhisme, het christendom en de islam - nader bekeken. In de heilige teksten kunnen de gelovigen lezen hoe ze hun geloof moeten belijden, en ook dienen de geschriften als een leidraad voor hun leven. De boeken die de heilige teksten bevatten worden door degenen die ze lezen en bestuderen altijd met zorg en respect behandeld.

De Bijbel en het Christendom
De Bijbel is voor christenen het belangrijkste boek. Het is verdeeld in twee delen, het Oude Testament en het Nieuwe Testament. Het Oude Testament bevat het verslag van het verbond tussen God en de Isralieten, zijn uitverkoren volk. In het Nieuwe Testament wordt verteld hoe God Zijn zoon naar de aarde zond als Jezus van Nazareth. Christenen geloven dat Jezus hun Verlosser is, omdat hij aantoonde hoeveel God hield van de wereld en van de mensen die er leven.
 

De Koran en de Islam
De Koran is het heilige boek van de moslims, zoals de aanhangers van de islam worden genoemd. Het woord islam betekent 'overgave' in het Arabisch. Moslims geloven in n God, die zij Allah noemen. Zij onderwerpen zich aan de wil van Allah, dat wil zeggen zij gehoorzamen Hem, en zij zullen altijd proberen te leven op een manier die Hem welgevallig is. Zij geloven dat Allah zijn wensen voor de wereld onthulde of openbaarde aan een man die de profeet Mohammed wordt genoemd. Mohammed was de laatste en de grootste profeet in een reeks profeten die door Allah waren uitverkozen om de mensen te vertellen hoe zij moesten leven. De boodschappen die Allah doorgaf aan de profeet Mohammed werden later gebundeld in de Koran.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054956815 HT501 De Bijbel en het Christendom 14.00
9789054956822 HT502 De Koran en de Islam 14.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven Ontdek onze voorleesboekjes! De oorsprong koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden