Informatief Lezen

Ons aanbod: Geschiedenis

Kunst en Beschaving

Kunst en Beschaving
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16
Kunst en Beschaving

Op unieke wijze wordt in de serie Kunst en beschaving aan de hand van belangrijke kunstvoorwerpen de beschaving waaruit ze voortkwamen verkend en verklaard.

Middeleeuwen
Op unieke wijze worden in Kunst en Beschaving van de Middeleeuwen aan de hand van dertien belangrijke kunstwerken uit de Middeleeuwen en een grote verscheidenheid aan artefacten de beschavingen van die tijd verkend. Na een inleiding over de val van het West-Romeinse Rijk worden in de hoofdstukken achtereenvolgens de volgende onderwerpen behandeld: De Kerk; Het Byzantijnse Rijk; De islam; Het leenstelsel; Oorlogen; De stad en het platteland; Kooplieden en handel; Onderwijs, cultuur en wetenschap; Kunst en architectuur; Het dagelijks leven; Het ontstaan van staten.
 

Oude Rome
Op unieke wijze wordt in Kunst en Beschaving van het Oude Rome aan de hand van belangrijke kunstwerken uit de tijd van het Oude Rome en vele andere kunstvoorwerpen en kaarten de geschiedenis van de stad verkend, van de stichting van de stad tot aan het einde van het Romeinse Rijk. In de hoofdstukken worden de volgende onderwerpen behandeld: De Republiek; Het Romeinse Rijk; Godsdienst; Winkels en Handel; Vervoer en Communicatie; Oorlog; Eten en Drinken; Vermaak; Lichaamsverzorging en Kleding; Wetenschap, Technologie en Literatuur; Kunst en Architectuur; Huisvesting; Romeinse Steden.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054955900 KEB405 Middeleeuwen 14.00
9789054955917 KEB406 Oude Rome 14.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven Ontdek onze voorleesboekjes! De oorsprong koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden