Informatief Lezen

Ons aanbod: Geschiedenis

Geschreven Geschiedenis

Geschreven Geschiedenis
Informatie Leeftijd: van 12 tot 16
Geschreven Geschiedenis
Geschreven Geschiedenis
Geschreven Geschiedenis

Deze serie bekijkt de geschiedenis met een frisse blik door oorspronkelijke documenten te gebruiken als uitgangspunt bij het bestuderen van belangrijke gebeurtenissen of periodes uit het verleden. De tekstfragmenten zijn gekozen uit een grote verscheidenheid van bronnen, zoals dagboeken, kranten, brieven, juridische documenten, boeken, gedichten, toespraken en wetten. Elk fragment is zorgvuldig in context geplaatst en aantekeningen verklaren moeilijke of ongebruikelijke woorden en uitdrukkingen. Alle boeken in deze serie zijn gellustreerd met kaarten, foto's en afbeeldingen uit de desbetreffende periode.

De Amerikaanse revolutie
In dit boek wordt beschreven hoe de 13 Britse kolonin in Noord-Amerika samen een aparte, zelfstandige natie worden. Onderzocht worden oorsprong en oorzaken van de oorlogen, en het verloop van de Onafhankelijkheidsoorlog wordt beschreven. We kijken ook naar de naoorlogse periode, toen de Amerikanen de grondrechten waarvoor zij hadden gestreden in een geschreven grondwet vastlegden. De Amerikaanse Revolutie brengt deze dramatische en belangrijke gebeurtenissen tot leven met een breed scala van fascinerende documenten, opgetekend door politici, schrijvers, soldaten en gewone mensen.
 

De Kolonisatie van Australië
De eerste Europese kolonisten in Australi waren gevangenen, veroordeeld voor misdaden die varieerden van kleine misdaden tot muiterij, die uit Groot-Brittanni waren overgebracht. Ze werden vergezeld door de marineofficieren en mariniers die de strafkolonie stichtten en leidden. Maar de bevolking groeide en veranderde al snel. In de 19e eeuw arriveerden veel vrije kolonisten, aangetrokken door land, goud en avontuur. In De kolonisatie van Australi wordt nagegaan hoe Australi bevolkt raakte, van de aankomst van de eerste vloot in 1788 tot aan de oprichting van de Gemenebest van Australi in 1901. Er wordt ook stilgestaan bij het catastrofale effect van hun komst op de originele bewoners van Australi, de Aborigines.
 

De Kruistochten 
Tijdens de Middeleeuwen ondernamen westerse christenen tal van militaire expedities om het Heilige Land te bevrijden uit handen van de moslims. De belangrijkste kruistocht vond plaats tussen 1095 en 1270. Maar het kruisvaartideaal en de strijd tussen het christendom en de islam hielden nog lang daarna stand. Zelfs nu zijn de gevolgen van die bittere godsdienstoorlogen nog voelbaar. In dit boek worden de voornaamste oorzaken en gebeurtenissen van de kruistochten bekeken, evenals hun nasleep. Het neemt het leven in de kruisvaardersstaten die korte tijd bestonden in het Midden-Oosten onder de loep. Maar ook de kruisvaarders zelf komen aan bod - van nederige boeren tot aan ridders en koningen. Tot slot werpt het boek een vluchtige blik op de middeleeuwse oorlogen van rooms-katholieke christenen tegen niet-islamitische vijanden, zoals de Katharen.
 

Wetenschappers en hun ontdekkingen
In de afgelopen twee eeuwen hebben wetenschappers de wereld veranderd met allerlei ontdekkingen - van piepkleine sub-atomische deeltjes tot de grote en krachtige mechanismen die zorgen voor de beweging van de aarde en de sterren. Dit boek beschrijft het leven en de verrichtingen van veel van deze wetenschappers, waaronder Marie Curie, Albert Einstein, Charles Darwin en Stephen Hawking. We bekijken hun ideen en wat voor invloed ze op de samenleving hebben gehad. Hun werk komt uitvoerig aan bod - de mengeling van experimenten, samenwerking en briljante persoonlijke inzichten die de wetenschappelijk vorderingen door de eeuwen heen hebben gekenmerkt. Om de verhalen van deze personen tot leven te brengen, wordt in dit boek gebruik gemaakt van de meest uiteenlopende documenten, waaronder handgeschreven notitieboekjes, beroemde boeken die wetenschappelijke doorbraken aankondigden, brieven, artikelen, tijdschriften en biografien.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054951933 GG501 De Kolonisatie van Australië 14.00
9789054952152 GG502 De Kruistochten 14.00
9789054953807 GG506 De Amerikaanse revolutie 14.00
9789054953814 GG507 Wetenschappers en hun ontdekkingen 14.00

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven Ontdek onze voorleesboekjes! De oorsprong koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden